ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Φέκτερ: Η Αυστρία δε χαρίζει χρήματα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Φέκτερ: Η Αυστρία δε χαρίζει χρήματα



Το γεγονός, ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει, ήδη, στην Αυστρία το ποσό των 32 εκατ. ευρώ σε τόκους, επισημαίνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή Εφημερίδα «Έστεραϊχ», προσθέτοντας πως οι τόκοι θα συνεχίσουν να εμβάζονται από την Ελλάδα στην Αυστρία, η οποία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «δεν χαρίζει χρήματα».

Η κ. Φέκτερ παραπέμπει στην πρόταση που έχει γίνει σε ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων και εκφράζει την ελπίδα ότι, μέχρι τις 7 Μαρτίου που είναι η προθεσμία, θα υπάρξουν πολλοί που θα ανταποκριθούν στην προσφορά. Υπενθυμίζει, παράλληλα, πως στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη νύχτα της Δευτέρας, ήταν παρόντες εκπρόσωποι των τραπεζών και ότι η συνεδρίαση είχε διακοπεί αρκετές φορές για να υπάρξουν διαβουλεύσεις μαζί τους.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, η οποία αναφέρεται διεξοδικά στη «μαραθώνια» συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ασκώντας κριτική στην έλλειψη, όπως λέει, μέχρι τώρα δυνατότητας ελέγχου ως προς την είσπραξη φόρων στην Ελλάδα και ανακοινώνοντας την παροχή τεχνικής βοήθειας, ανάλογης με εκείνη που είχε παρασχεθεί, στο παρελθόν, σε χώρες της Ανατολικής ευρώπης.

Ήδη, σε χθεσινές δηλώσεις της μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, η κ. Φέκτερ είχε παραδεχθεί την πραγματικότητα σε σχέση με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα. Ότι, δηλαδή, η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, σημειώνοντας πως, μέχρι τώρα, η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους.

Όμως, όπως η ίδια είχε επισημάνει, με τη μείωση του επιτοκίου που αποφασίστηκε για την Ελλάδα, περιορίζονται τα έσοδα για την Αυστρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάνει χρήματα. Πάντως, η ίδια «δεν θα έλεγε πως η Αυστρία έχει κερδίσει χρήματα από τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Την καταβολή τόκων από την Ελλάδα για τα παρεχόμενα προς τη χώρα δάνεια, είχε προβάλει η κ. Φέκτερ και σε πρόσφατη ομιλία της στην αυστριακή Βουλή, αντιμετωπίζοντας τις σφοδρές επικρίσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Κόμματος των Ελευθέρων και του Συνασπισμού «Μέλλον της Αυστρίας», στη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας, καθώς και τις επιτακτικές αιτιάσεις τους για εκδίωξή της από την ευρωζώνη.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/307894/fekter-i-austria-de-harizei-hrimata/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |