ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μαθηματικά μυαλά… από κούνια /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μαθηματικά μυαλά… από κούνια



Οι διακριθέντες μαθητές στον Ευκλείδη και τον Θαλή
Ένδεκα μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Νομού Μαγνησίας διακρίθηκαν στον 72ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Οι μαθητές που διακρίθηκαν, θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, την 29η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αθήνα, στο κτήριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 - 12.00 π.μ. Την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του πανεπιστημίου Αθηνών και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη».
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες, τους εύχεται Καλή επιτυχία στον επόμενο Διαγωνισμό, συγχαίρει όμως και αναγνωρίζει το έργο των Δασκάλων και Καθηγητών των παιδιών, που η συμβολή τους στις επιτυχίες των μαθητών είναι καθοριστική.
Οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι :
Από την Β΄ Γυμνασίου: Κότταρης Ευάγγελος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Κρανιάς Δημήτριος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Παπαδούλης Βασίλειος του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου. Από την Γ΄ Γυμνασίου: Μεταφετζή Βασιλική του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Νέστορα Περσεφόνη-Μαρία του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Τσιουβάκας Νικόλαος του 8ου Γυμνασίου Βόλου. Από την Α΄ Λυκείου: Λουφόπουλος Γεώργιος-Παναγιώτης του Γεν. Λυκείου Βελεστίνου. Από την Γ΄ Λυκείου: Ευαγγέλου Βασίλειος του 2ου Γεν. Λυκείου Βόλου, Καλφούτζος Αθανάσιος του 1ου Γεν. Λυκείου Βόλου, Νασιούλας Αντώνιος του 2ου Γεν. Λυκείου Βόλου, Σπηλιοπούλου Ευαγγελία του 3ου Γεν. Λυκείου Βόλου.
Οι διακριθέντες στον τοπικό διαγωνισμό
Όπως είναι γνωστό, παράλληλα με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, διεξήχθη και ο Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός για μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης Γυμνασίου, αφού ο Πανελλήνιος αφορά μαθητές από την Β΄ Γυμνασίου και πάνω. Ο Τοπικός Διαγωνισμός για την Α΄ έγινε φέτος πειραματικά και είχε δύο στάδια. Το «Θαλή για την Α΄» και τον «Ευκλείδη για την Α΄»
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Ευκλείδης για την Α΄» είναι τα εξής:
Αρίστευσαν οι μαθητές: Συργκάνης Παναγιώτης από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Μπακογιάννης», Στρούγκης Σταμούλης του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Ρουσογιάννη Ελένη του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου. Διακρίθηκαν οι μαθητές: Γιαλίδη Λεμονιά του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Σταχτέας Χρυσοβαλάντης του 8ου Γυμνασίου Βόλου, Κοέν Λεονάρντο του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Χατζηγούλα Ιωάννα-Θεοφανία του Γυμνασίου Ιωλκού, Σαρρή Πολυξένη-Παναγιώτα του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Παππάς Θεόδωρος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Ξαϊδάρας Ιωάννης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Μαλαχιάς Αθανάσιος του Γυμνασίου Ιωλκού, Κιούσης Γεώρργιος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Πατσούρας Νικόλαος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Καλοχριστιανάκη Στέλλα του Ιδιωτικού Γυμνασίου «Μπακογιάννης», Δώσσας Σεραφείμ του 4ου Γυμνασίου Βόλου, Παντοπούλου Μαρία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Αυλογιάρης Νικόλαος του 4ου Γυμνασίου Βόλου, Γκέκας Ηλίας του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Λαΐνας Σπυρίδων του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Αραμπατζής Κωνσταντίνος του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Βαΐτσης Βασίλειος του Γυμνασίου Ιωλκού, Μανιμανάκη Ελπίδα του Γυμνασίου Ιωλκού, Γεωργούδη Μαργαρίτα του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Μπεφάνη Καλλιόπη του Γυμνασίου Καναλίων, Ψαρρός Παναγιώτης του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, Οικονόμου Μαρία του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Βαραλή Ειρήνη του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Τσανιός Αθανάσιος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Μπουρούνη - Αντωνοπούλου Ιουλία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Μπασδάνη Ευαγγελία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Φιλίππου Ελευθερία του Γυμνασίου Ιωλκού, Μαρκάς Απόστολος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Αλεξίου Ευφροσύνη του 5ου Γυμνασίου Βόλου, Ζούβας Ευάγγελος του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Κεραμίδας Παναγιώτης του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Χαζαρίδη Ευθυμία του 6ου Γυμνασίου Βόλου, Ρήγας Στέλιος του Γυμνασίου Ιωλκού, Τζεβελεκάκης Εμμανουήλ του Γυμνασίου Ιωλκού, Θεοδώρου Δημήτριος του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Πατρελάκη Αργυρώ του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Ζούπης Δημήτριος του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Βραζιώτης Χαράλαμπος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Λεμονάκη Άλκηστις του 1ου Γυμνασίου Βόλου , Τέκος Απόστολος του Γυμνασίου Ιωλκού, Τσινταράκης Μιχαήλ του 6ου Γυμνασίου Βόλου, Σπανού Σοφία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, Κουκουγιάννη Φανή του 6ου Γυμνασίου Βόλου.
Το Παράρτημα Μαγνησίας της Μαθηματικής Εταιρείας θα τιμήσει τους μαθητές που διακρίθηκαν στους Διαγωνισμούς Πανελλήνιους και Τοπικούς «Ο Θαλής» και «Ο Ευκλείδης», όπως έχει καθιερωθεί, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει γι αυτό το σκοπό. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |