ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Στην Ελλάδα δεν έχουμε χάσει ούτε ένα ευρώ /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Στην Ελλάδα δεν έχουμε χάσει ούτε ένα ευρώ



Την πραγματικότητα σε σχέση με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, παραδέχεται η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους.

Όμως, όπως η ίδια επισημαίνει, με τη μείωση του επιτοκίου που αποφασίστηκε για την Ελλάδα, περιορίζονται τα έσοδα για την Αυστρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάνει χρήματα, πάντως η ίδια «δεν θα έλεγε πως η Αυστρία έχει κερδίσει χρήματα από τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, με την οποία, όπως σημείωσε, επιτεύχθηκε η τήρηση του κανόνα 130/120, δηλαδή αφενός μεν να μην υπερβεί το νέο πακέτο τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ και αφετέρου το ελληνικό χρέος να μειωθεί έως το 2020 στο 120% του ΑΕΠ.

Πρόσθεσε δε, πως με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες έχουν περισσότερα χρήματα και χρόνο, ώστε να εξασφαλίσουν τη ρευστότητά τους, ενώ η χώρα πρέπει να «ακολουθήσει ένα δρόμο που θα εξασφαλίζει την επιβίωσή της».

Ικανοποίηση εξέφρασε η κ. Φέκτερ και για το ότι η Αυστρία και οι υπόλοιπες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ δεν θα χρειαστεί να επωμιστούν όλο το κόστος από τη μείωση των επιτοκίων, μια και θα υπάρχει «εξισορρόπηση» από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ χαρακτήρισε δημιουργική την ατμόσφαιρα κατά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, παρόλο που, όπως είπε, ήταν δύσκολο να βρεθεί κοινός παρονομαστής για όλες τις χώρες-μέλη.

Η ίδια εκτίμησε πως με το δεύτερο αυτό πακέτο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει υπό έλεγχο την κρίση χρέους και κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί την πρόταση για την ανταλλαγή ομολόγων, επισημαίνοντας πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άλλο ένα «σχέδιο δράσης», το οποίο κατόπιν θα εξεταστεί σε νέα έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/307341/stin-ellada-den-ehoume-hasei-oute-ena-euro/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |