ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Προανάκριση για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στο μετρό /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Προανάκριση για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στο μετρό



Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με καταγγελλόμενη επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» εναντίον αλλοδαπών, σε σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ

«Τα όποια φαινόμενα επιθέσεων, αντιπαραθέσεων-συγκρούσεων και εν γένει βίαιων πράξεων και συμπεριφορών προσώπων ή ομάδων, τα διαχειρίζονται με υπευθυνότητα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Mάλιστα έχουν δοθεί οι δέουσες εντολές προς αυτές, για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της αθήνας, με σκοπό την πρόληψη και πολύπλευρη εξέταση θεμάτων εξτρεμιστικής βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, ώστε να τηρούνται οι θεσμικές εγγυήσεις και η προστασία των συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων όλων των ατόμων, τόσο των Ελλήνων όσο και των αλλοδαπών, καθώς και τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά στο καταγγελλόμενο περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας διενεργείται προανάκριση και εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες δικονομικές και αστυνομικές ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη», επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι ανεξάρτητοι Βουλευτές κ.κ. Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/307237/proanakrisi-gia-epitheseis-enadion-allodapon-sto-metro/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |