ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση



Τα χαμόγελα κράτησαν μόλις λίγες ώρες και έδωσαν γρήγορα τη θέση τους αφενός στον προβληματισμό για το αν η κυβέρνηση θα προλάβει να υλοποιήσει τις λεγόμενες προαπαιτούμενες ενέργειες στο χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το Eurogroup και αφετέρου αν η υλοποίηση του προγράμματος είναι επαρκής και δε χρειαστούν στο άμεσο μέλλον πρόσθετα μέτρα και αποφάσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, Παπαδήμος και Βενιζέλος από τη μία εξέφρασαν ικανοποίηση και από την άλλη δεν έκυψαν τον προβληματισμό και την αγωνία που επικρατεί.

«Είναι απόφαση ιστορικής σημασίας, αλλά απομένουν πολλά να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες ως τον Μάρτιο» φέρεται να είπε ο κ. Παπαδήμος εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι «αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί αποτελεσματικά τότε το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».

«Αυτό όμως θα γίνει μόνο αν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας» είπε. Η φράση για το τέλος Μαρτίου, ενίσχυσε και το σενάριο της διενέργειας των εθνικών εκλογών στις 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου που αποτελεί και το βασικό σενάριο το οποίο επεξεργάζεται το Μαξίμου.

«Πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ενώ εκτίμησαν ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε:

Πρώτον, την κατάθεση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος του νομοσχεδίου χθες βράδυ για το νομικό πλαίσιο του PSI, ώστε α ψηφιστεί ως αύριο.

Δεύτερον, την άμεση κατάθεση και ψήφιση ως την ερχόμενη Τετάρτη του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα εξοικονόμησης των 325 εκ. ευρώ, ανάμεσά τους ι περικοπές μισθών και κύριων συντάξεων.

Τρίτον, την ερχόμενη Πέμπτη την κατάθεση του νομοσχεδίου των Λοβέρδου και Κουτρουμάνη που περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική δαπάνη και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

«Αυτά θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το αργότερο ως τις 29 Φεβρουαρίου» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος ώστε να παρουσιαστούν - όπως είπε - στο Συμβούλιο Κορυφής στη 1 και 2 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Για το θέμα της μόνιμης παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για «αύξηση της τεχνικής βοήθειας» κάνοντας λόγο για οκτώ άτομα, ενώ για το θέμα του ειδικού λογαριασμού υποστήριξε ότι είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που αρχικά είχε προταθεί από την ΕΕ λέγοντας ότι «αυτός που υιοθετήθηκε θα είναι πολύ πιο ευέλικτος, λιγότερο περιοριστικός και θα βρίσκεται στην τράπεζα της Ελλάδας και όχι σε κάποιον εξωτερικό φορέα».

Θέτοντας το πολιτικό πλαίσιο στη συνέντευξη που προηγήθηκες του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έμεινε κυρίως σε όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Σημειώνεται πάντως πως στη συνέντευξη διέψευσε εμμέσως ότι επίκειται άμεση παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την υπογραφή και την ολοκλήρωση του PSI, που σημαίνει λίγο πριν ή λίγο μετά από την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 18ης Μαρτίου.



Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/307470/agonas-dromou-gia-tin-kuvernisi-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |