ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάνΗ Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ.

«Εύχομαι οι Ελληνες να επικεντρωθούν στο να ξαναχτίσουν το κράτος τους από το να κατηγορούν αποδιοπομπαίους τράγους εκτός Ελλάδος για τη δεινή τους κατάσταση», είπε η Ρέντινγκ, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή της στην αυστριακή Εφημερίδα Kurier.

«Είναι κατανοητό το ότι οι υπουργοί Οικονομικών (της ΕΕ) δεν επιθυμούν πλέον να κάθονται και να παρακολουθούν όταν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις», είπε η ίδια.

«Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν. Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει αυτήν τη βοήθεια», δήλωσε η Ρέντινγκ στη συνέντευξή της.

«Θεωρώ ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα εγκρίνουν το πακέτο, αλλά υπό όρους. Τα χρήματα δεν μπορεί να ρέουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε η Ρέντινγκ απηχώντας τα σχόλια του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα. Τώρα απαιτείται μια ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, διαφορετικά η αλληλεγγύη θα στερέψει», είπε η Ρέντινγκ απευθυνόμενη στην αθήνα.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/305957/i-allileggui-den-einai-dorean/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |