ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Το κίνημα του νέου φιλελληνισμού /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Το κίνημα του νέου φιλελληνισμούΟι πιέσεις των ευρωπαίων ηγετών προς την Ελλάδα εντείνονται ασφυκτικά. Το ύφος με το οποίο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν την αθήνα, θυμίζει περισσότερο τη συνομιλία ανάμεσα σε έναν νικητή και έναν ηττημένο, την επομένη ενός πολέμου, παρά μιας διαπραγμάτευση μεταξύ εταίρων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, αναπτύσσεται σταθερά ένα κίνημα υποστήριξης της Ελλάδας από πολίτες όλου του κόσμου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από αλληλεγγύη.

Με πρωτεργάτες τα μέλη του Κινήματος της Νάντης, που προτρέπει πολίτες να ζητήσουν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα και σχεδιάζει ταυτόχρονα τη συγκρότηση διεθνούς ομάδας νομικών ώστε να εξετάσουν τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, ομάδες πολιτών ενώνουν τις φωνές τους αρθρώνοντας το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Το «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει και την κίνηση της γαλλικής Εφημερίδα «L’ Humanite» η οποία ζητά την απόσυρση του Μνημονίου και την αντικατάστασή του με ένα σχέδιο σωτηρίας.

Μετά και τη χθεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση πολιτών σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, το βέβαιο είναι ότι το κύμα της συμπαράστασης θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/world/arthro/305912/to-kinima-tou-neou-filellinismou/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |