ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Εβδομάδα αφρικανικού κινηματογράφου /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Εβδομάδα αφρικανικού κινηματογράφου



Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 23 έως τις 29 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα επίτιμα προξενεία των Αφρικανικών χωρών στην Ελλάδα.

Μέσα από τις περίπου 20 ταινίες, μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους, κυρίως μυθοπλασίας, μεταξύ των οποίων πολλές βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ , το κοινό θα κάνει ένα ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο, από το Κέιπ Τάουν και μέχρι την Τύνιδα, διαπερνώντας τις διαφορετικές κουλτούρες της κάθε χώρας -Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Μαρόκο, Νιγηρία, Νότιος Αφρική, Τυνησία.

Όλες οι ταινίες είναι της πρόσφατης αφρικανικής κινηματογραφίας από το 2008 έως σήμερα, από τις οποίες οι περισσότερες δεν έχουν βρει διανομή στην Ελλάδα.

Τις ημέρες του αφιερώματος, θα βρεθεί στην Ταινιοθήκη ο Ραπίτσε Μόντσο, νοτιοαφρικανός παραγωγός και σκηνοθέτης των ντοκιμαντέρ Μαντέλα: «Ιδιωτικές στιγμές» (Mandela Privately, 1999) και «Ο κάμεραμαν του Μαντέλα» (Mandela Cameraman, 1999),

Αναμένονται επίσης οι σκηνοθέτες από την Αγκόλα, Οσκάρ Ζιλ και Πόκας Πασκοάλ.

Επίσης στην εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, θα προβληθεί και η ταινία «Ελκυστική ψευδαίσθηση» (Attractive Illusion, 2012) του Πέτρου Σεβαστίκογλου, την οποία γύρισε ο έλληνας σκηνοθέτης μέσα σε 15 μέρες στην Αθήνα και σε συνεργασία με την νιγηριανή κοινότητα. Οι νιγηριανοί μετανάστες πρωταγωνιστές, όλοι τους ερασιτέχνες, επέλεξαν τον τίτλο της ταινίας.

Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/entertainment/cinema/arthro/304316/evdomada-afrikanikou-kinimatografou/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |