ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Αυστρία υπέρ της δημιουργίας ενός χωριστού λογαριασμού για την Ελλάδα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Αυστρία υπέρ της δημιουργίας ενός χωριστού λογαριασμού για την Ελλάδα



Η Αυστρία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού λογαριασμού για την Ελλάδα ώστε να υπάρξει εγγύηση ότι θα αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Oe1.

«Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως εγκρίνω τη δημιουργία ενός τέτοιου χωριστού λογαριασμού» υπογράμμισε η Μαρία Φέκτερ πριν από τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο τέλος της οποίας πρόκειται να εγκριθεί ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνοδευτεί στην οδό των μεταρρυθμίσεων, ώστε τα χρήματα να πάνε πράγματι εκεί που επιθυμούμε να πάνε», δήλωσε η αυστριακή υπουργός.

Η Μαρία Φέκτερ πρόσθεσε πως όσο η Ελλάδα βρίσκεται «στην επώδυνη οδό των μεταρρυθμίσεων, οι χώρες της ευρωζώνης θα είναι πάντα παρούσες για να στηρίξουν την αθήνα, καθώς εκτιμούν πως μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν επίσης «επώδυνη».

Η Αυστριακή υπουργός εκτιμά πάντως ότι είναι απαραίτητος ένας έλεγχος όσον αφορά τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, χωρίς ωστόσο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της Ελλάδας: «Δεν μπορούμε να υπερβούμε την κυριαρχία του κοινοβουλίου επί του προϋπολογισμού. Ο κοινοβουλευτισμός και οι δημοκρατικές αξίες, σε τόσο δύσκολες περιόδους, δεν πρέπει να παραμελούνται», διευκρίνισε.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/306309/i-austria-uper-tis-dimiourgias-enos-horistou-logariasmou-gia-tin-ellada/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |