ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΛ.ΑΣ. από το AFP /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΛ.ΑΣ. από το AFP



Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Αστυνομία απέστειλε ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Εμάνουελ Χογκ, καθώς στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. αναρτήθηκαν φωτογραφίες χωρίς την άδεια του πρακτορείου.

Οι φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους φωτορεπόρτερ του AFP, απεικόνιζαν άτομα από τα επεισόδια στο κέντρο της αθήνας, την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, και χρησιμοποιήθηκαν από την Αστυνομία στην προσπάθεια αναγνώρισης προσώπων.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν ζήτησε την άδεια του AFP, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

«Τέτοιες πρακτικές δεν είναι μόνο παράνομες στη βάση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτες σε μια συντεταγμένη κοινωνία. Με αυτή την επιστολή διαμαρτύρομαι επισήμως ενάντια σε τέτοιες μεθόδους. Επισημαίνουμε ότι μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην αθήνα, οι φωτογραφίες που αναγνωρίσθηκαν ότι ανήκουν στο AFP αποσύρθηκαν από το site της Αστυνομίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Εμάνουελ Χογκ.

«Πέρα από τη παραβίαση του νόμου και των όσων ισχύουν, θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή στις ευθύνες της Αστυνομίας, η οποία με αυτή της τη στάση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/306379/epistoli-diamarturias-stin-elas-apo-to-afp/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |