ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ H Λεγεώνα ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει... /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ H Λεγεώνα ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει...



Ο χακτιβιμός είναι η καθημερινότητά τους, αφού ο χώρος του ίντερνετ είναι το πεδίο μάχης τους και το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.
Η Λεγεώνα –η λέξη συνοδεύει κάθε μήνυμά τους-, είναι χρήστες του ίντερνετ οι οποίοι «πολεμάνε» μέσω του διαδικτύου από κυβερνήσεις, μέχρι παιδόφιλους που ανεβάζουν σε ιστότοπους φιλμ με παιδική πορνογραφία.
Ωστόσο, η δράση τους είναι πιο γνωστή Παγκοσμίως για την ευαισθησία που δείχνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αδικία δεν τους «πάει» για αυτό το λόγο όπου υπάρχει αυτή, εμφανίζονται κι εκείνοι. Κάπως έτσι, έφτασαν και στην Ελλάδα...
Τα όσα ζούμε στην χώρα μας από την εποχή του 1ου μνημονίου κι έπειτα, είναι γεγονότα που τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης και φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους Anonymous. Οι ίδιοι ασχολήθηκαν έντονα για πρώτη φορά με την Ελλάδα, έπειτα από την διαμαρτυρία της 28ης Ιουνίου, όταν ψηφιζόταν το πρώτο μνημόνιο και τις βιαιότητες που έγιναν τότε. Έτσι στις αρχές Ιουνίου, ανεβαίνει ένα βίντεο που επιτίθεται σε κράτος, Αστυνομία και Μ.Μ.Ε. της χώρας μας και προειδοποιεί για ηλεκτρονικές επιθέσεις. Ακολουθεί το πρώτο επίσημο δελτίο τύπου τους με το οποίο ουσιαστικά αναγγέλλουν την έναρξη του #opGreece (http://www.newsbomb.gr/technologia/story/99476/anonymous-op-greece)
Στις 2 Φεβρουαρίου, η προειδοποίηση γίνεται πράξη. Οι Anonymous «κατεβάζουν» την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στέλνουν νέο μήνυμα στο οποίο αναλύουν την πολιτική κατάσταση και την ανικανότητα των πολιτικών μας να εκφράσουν την κοινή γνώμη. Η αρχή είχε γίνει... (http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/111541/hakaran-tin-istoselida-toy-ypoyrgeioy-dikaiosynis-oi-anonymous)
Ακολουθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση των Ελλήνων στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου, κατά την οποία Αστυνομία και διαδηλωτές καταφέρνουν να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν πυρπολημένο θάλαμο αερίων.
Την ώρα που στο κέντρο της πρωτεύουσας δίνονταν οι μάχες, στο ίντερνετ ένας άλλος πόλεμος είχε πάρει φωτιά. Οι Anonymous –με ελληνική συμμετοχή μάλιστα, αφού υπήρξε δημοσίευση πως στην επίθεση συμμετείχε η Ελληνική hacking σκηνή-, εξαπολύουν παράλληλες επιθέσεις σε κυβερνητικές σελίδες και προσωπικές σελίδες βουλευτών. (http://www.newsbomb.gr/blogs/story/113836/oi-anonymous-erixan-prwthypourgo-kai-elas).
Φαίνεται λοιπόν πως οι χακτιβιστές κάνουν πράξη τα λόγια τους. Το τελευταίο τους μήνυμα, αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στο διαδίκτυο. (http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/115304/anonymous-se-ellinika-mme-na-mas-perimenete). Το μόνο λοιπόν που απομένει να δούμε, είναι το πότε θα ξεκινήσουν... Link:[http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/115428/titlos-h-legeona-etoimazetai-na-xanahtypisei/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |