ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μ. Σουλτς: Απαξιωτική η πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μ. Σουλτς: Απαξιωτική η πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα



Λίγες μέρες πριν έλθει στην αθήνα, ο Μάρτιν Σουλτς χαρακτηρίζει «απαξιωτική» τη γερμανική πρόταση για επίτροπο, απορρίπτει τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα των εκλογών και καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να σκεφτούν τι είναι το καλύτερο για τη χώρα τους.

«Εάν φύγει η Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ενός φαινομένου ντόμινο. Και άλλα μέλη της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγάλη αναταραχή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Σε δηλώσεις του στη Real news και όσον αφορά στο θέμα της επιτροπείας, σημειώνει ότι «η απαξιωτική αυτή πρόταση για επίτροπο λιτότητας έχει διαψευσθεί... η αντίδραση του αιφνιδιασμού, μεταξύ άλλων, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δείχνει ακριβώς πόσο εκνευρισμένοι είναι πλέον οι εταίροι με τις συνεχείς, μη συντονισμένες πρωτοβουλίες αυτού του γερμανο-γαλλικού διδύμου».
Για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισημαίνει ότι πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής στην Ελλάδα.
Τέλος, σχετικά με την αντίδραση των Ελλήνων στα μέτρα λιτότητας, ο κ. Σουλτς παραδέχεται ότι έχει απόλυτη και ειλικρινή κατανόηση για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες αισθάνονται ταπεινωμένοι και βγαίνουν στους δρόμους.
«Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη αλλά μόνο το μαστίγιο δεν ενθαρρύνει κανέναν», προσθέτει, και τονίζει την ανάγκη για μέτρα ανάπτυξης. Link:[http://www.newsbomb.gr/politikh/story/115429/m-soylts-apaxiotiki-i-protasi-gia-epitropo-stin-ellada/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |