ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ξεφυλλίζοντας το πλιάτσικο στη Αρχαία Ολυμπία /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ξεφυλλίζοντας το πλιάτσικο στη Αρχαία Ολυμπία



Παγκόσμιο σοκ από τη ληστεία στο αφύλακτο, λόγω μνημονίου, Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις του Πρωθυπουργού και η παρέμβαση Μόντι προδιαθέτουν για αίσιο τέλος στο Eurogroup της Δευτέρας όπου θα συζητηθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αισιοδοξία για το Δάνειο... ".
Η Εφημερίδα γράφει ότι "κλιμακώνεται η αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική έκβαση στην απόφαση δανειοδότησης της χώρας τη Δευτέρα στο Eurogroup. Αχός ανακούφισης ακούστηκε απ΄ το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης του Λ.Παπαδήμου με την ’νγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μόντι".


Η ΑΥΓΗ: "Κράτος από πηλό".
Κατά την Εφημερίδα "ξέφραγο αμπέλι τα μουσεία, εκτεθειμένοι οι αρχαιολογικοί θησαυροί της χώρας στα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας. Πρωτοφανής ένοπλη ληστεία χθες το πρωί στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία ".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πετάνε από το ευρώ τον Ιούνιο".
Η Εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "αποκάλυψη βόμβα από τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτών των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος έφερε στο φως το σχέδιο των δανειστών της χώρας για διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει κι άλλες χώρες".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Σβήνουν χρέη έως 100% και αναστέλλουν τις κατασχέσεις".
Η Εφημερίδα σημειώνει ότι "τα βήματα που απαιτούνται μέχρι το ειρηνοδικείο. Ακόμη και πλήρης διαγραφή ανάλογα με τα εισοδήματα των δανειοληπτών, μπορεί να επιτευχθεί με την προσφυγή στο ειρηνοδικείο, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων ".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"ΓερΜΑΝΙΑ για την Ελλάδα".
Σύμφωνα με την Εφημερίδα "παραλήρημα από την κίτρινη "Bild" που δημοσιεύει και τη φωτογραφία του Σόιμπλε σαν ναζί από τη δημοκρατία. Παραιτήθηκε χθες λόγω... διαφθοράς ο πρόεδρος (επιλογή της Frau Μέρκελ)."


ΕΘΝΟΣ: "Πλιάτσικο ντροπή στην Αρχαία Ολυμπία".
Η Εφημερίδα αναφέρει ότι "οδυνηρό ξάφνιασμα σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε η ένοπλη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία, στο ελλιπώς φυλασσόμενο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έρχεται πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας και... σωτηρία της Ρωμηοσύνης; "
Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι " όλα τα συγκλονιστικά που αναμένονται όπως τα "είδε" ο παράξενος κοσμοκαλόγερος της Κωνσταντινούπολης!... ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ: "Πλιάτσικο στην Ιστορία της Ελλάδας".
Σύμφωνα με την Εφημερίδα "ληστεία στο αφύλακτο λόγω μνημονίου Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Δύο οπλισμένοι κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα στη μοναδική φύλακα και αφαίρεσαν ανενόχλητοι 65 από τα 463 εκθέματα. Λάφυρα των ληστών πήλινα, χάλκινα αντικείμενα και ένα χρυσό δαχτυλίδι, που αφηγούνται την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων".


ΕΣΤΙΑ: "Μπορούμε να σωθούμε".
Η Εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στο πρώτο φύλλο του έτους, η Εστία κυκλοφόρησε με κεντρικό τίτλο "Με θετικό βλέμμα στο έτος 2012". Γράψαμε τότε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αν αλλάξει η ψυχολογία ".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Παπαδήμου".
Η Εφημερίδα γράφει ότι "επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες είχε χθες ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο θα κριθεί εάν θα υλοποιηθεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου ή εάν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε συντεταγμένη χρεοκοπία ".


Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: " Στη μέγγενη του... ’ξονα".
Η Εφημερίδα υποστηρίζει ότι "και νέες θυσίες εν όψει. Οι εταίροι μας ζητούν από τον Λουκά Παπαδήμο πρόγραμμα περικοπών 13 δισ.ευρώ για τη διετία '13-14!. Και από τους αρχηγούς ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις πως θα μείνουν στα συμφωνηθέντα και μετά τις εκλογές.... ".


Ο ΛΟΓΟΣ: " Ποιοι θίγονται από τις μειώσεις στις συντάξεις".
Η Εφημερίδα αναφέρει ότι "στην περικοπή όλων των κύριων συντάξεων κατά 12% για το τμήμα της σύνταξης που είναι πάνω από 1.300 ευρώ, από 1ης Ιανουαρίου 2012, κατέληξε η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο in.gr πηγή από το υπουργείο Εργασίας."


ΤΑ ΝΕΑ: "Συνοικέσιο α λα ιταλικά".
Σύμφωνα με την Εφημερίδα "με συνοικέσιο α λα ιταλικά διαφαίνεται αίσιο τέλος στο Eurogroup της Δευτέρας όπου θα συζητηθεί η νέα δανειακή σύμβαση. Την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εξέφρασαν οι Μόντι και Μέρκελ στη διάρκεια 45 λεπτης τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους ο Λουκάς Παπαδήμος ύστερα από πρωτοβουλία του Ιταλού Πρωθυπουργού ".


Η ΝΙΚΗ: "Χρυσές συμβουλές για μικρό "κούρεμα" στη σύνταξή σας".
Η Εφημερίδα τονίζει ότι "μαχαίρι 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Τσεκούρι στις επικουρικές από το πρώτο ευρώ. Οδηγός επιβίωσης που σας βγάζει πάντα κερδισμένους".


PRESS time: "Κλέφτες".
Η Εφημερίδα σημειώνει ότι "οι διεθνείς μαφιόζοι ρημάζουν την Ελλάδα. Οι 68 θησαυροί που άρπαξαν για λογαριασμό "υψηλόβαθμων" Ευρωπαίων συλλεκτών. Αφύλακτο-χωρίς προσωπικό- το μουσείο από το Νοέμβριο. Η Εθνική Πινακοθήκη, τώρα αυτό, αύριο τι; ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα άγρια σφαγή σε όλες τις συντάξεις".
Η Εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση επιβάλλει τελικά δραστική μείωση και στις επικουρικές και στις κύριες συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στο 12% η μείωση σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΑΞΙΑ:"Βρήκαν λύση που φέρνει... ράλι".
Σύμφωνα με την Εφημερίδα "τα δύο σενάρια για το Eurogroup: 1.Έγκριση του πακέτου με τμηματική καταβολή και αυστηρή επιτροπεία. 2. Εγκριση των 30 δισ.του PSI και των τόκων του Μαρτίου. Η εναλλακτική λύση για δάνειο-γέφυρα (bridge loan)".

ΕΞΠΡΕΣ: "Απόφαση ενεργοποίησης του πακέτου των 130 δισ. ".
Η Εφημερίδα γράφει ότι "σε αποφάσεις για το "πακέτο" στήριξης των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται ότι θα καταλήξει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αισιοδοξία Παπαδήμου, Μέρκελ και Μόντι εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δάνειο μόνο για το χρέος".
Η Εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ειδικό λογαριασμό τα 130 δισ.ευρώ. "Βρείτε λεφτά για μισθούς και συντάξεις". Με αυστηρούς όρους κλειδώνει τη Δευτέρα η συμφωνία στο Eurogroup. Εγκρίνεται από το Υπουργικό και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο νόμος με το πακέτο μέτρων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σαββατοκύριακο κουρέματος".
Η Εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μαραθώνιος τηλεφωνημάτων από τον Πρωθυπουργό στους Ευρωπαίους. Ολοκληρώνεται το PSI, ερωτηματικό η συμμετοχή της ΕΚΤ. Το υπουργκό εγκρίνει την περικοπή των συντάξεων. Με τα μέτρα υπό ψήφισιν πάει ο Βενιζέλος στο Eurogroup της Δευτέρας ".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναμονή οριστική λύσης για το νέο πακέτο στήριξης".
Η Εφημερίδα τονίζει "κλίμα αισιοδοξίας για συνολική απόφαση σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, επικρατεί στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Δευτέρα ". Link:[http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/115085/xefyllizontas-to-pliatsiko-sti-arhaia-olympia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |