ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση Παπαδήμου /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση Παπαδήμου



Η πληροφορία κυκλοφόρησε κατ αρχήν με τη μορφή φημολογίας. Υποστήριζε ότι Ευρωπαίοι εταίροι μας αμφισβητούν πλέον στον πυρήνα της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, οπότε αμφισβητούν στην πράξη την απόφαση για την παροχή και δεύτερης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και παράλληλα την υλοποίηση του PSI+, που συνεπάγεται «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.

Προς στιγμή, στην Αθήνα πήγε να προκληθεί πανικός. Ωστόσο, γρήγορα ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια από τις πολλές φήμες, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ικανές, ανά πάσα στιγμή, να χαλάσουν το κλίμα στην χώρα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει απ όλα τα παραπάνω;

Η χώρα λειτουργεί στο κόκκινο και όσο θα πλησιάζει η ώρα για να διασφαλίσει τα 130 δισ . ευρώ της βοήθειας και το «κούρεμα» των 100 δισ. ευρώ στο χρέος, τόσο η νευρικότητα θα εντείνεται για να φτάσει κάποια στιγμή στο κατακόρυφο.
Απ΄ το Μέγαρο Μαξίμου συστήνεται ψυχραιμία. Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα περάσει όλο το Σαββατοκύριακο προετοιμάζοντας τον φάκελο της ελληνικής συμμετοχής στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, όπου θα δοθεί – αν όλα πάνε καλά – το πράσινο φως για να αρχίσει η Ελλάδα να αντλεί κεφάλαια από το δεύτερο πακέτο.

Παράλληλα, παρακολουθείται με πολύ μεγάλη προσοχή η διαδικασία του PSI, που ξεκινά από σήμερα, σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης. Πρόκειται για το πρώτο κρίσιμο βήμα, προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της χώρας κι όπως είναι φυσικό, μετράει διπλά, για πολλούς λόγους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται επίσης σε κατάσταση alert, καθώς θα είναι αυτό που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της Δευτέρας, ενώ γενικότερα όλοι βρίσκονται – ή τουλάχιστον έτσι λένε – σε πολύ υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Link:[http://www.newsbomb.gr/politikh/story/115068/kokkinos-synagermos-stin-kyvernisi-papadimoy/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |