ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επικίνδυνος ο δρόμος Βόλος - Ν. Αγχίαλος /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επικίνδυνος ο δρόμος Βόλος - Ν. ΑγχίαλοςΣτις 15 Φεβρουαρίου στάλθηκαν τα σχετικά έγγραφα από την Περιφερειακή Ενότητα
Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου Παντελή Πελεκάνο έδωσε σήμερα ο Αργύρης Κοπάνας μετά τις δηλώσεις του πρώτου αναφορικά με την κατακρήμνιση βράχων κατά μήκος του δρόμου Βόλου - Νέας Αγχιάλου, στις οποίες και τόνιζε ότι αν και εστάλη στην αιρετή περιφέρεια πριν από 20 μέρες σχετική επιστολή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απάντηση.
Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα τα οποία και στάλθηκαν στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Θεσσαλίας στις 15 Φεβρουαρίου, παραθέτοντας και την επιστολή του κ. Πελεκάνου προς την Περιφερειακή Ενότητα αλλά και τα αποτελέσματα της αυτοψίας που έγινε στην περιοχή από τον Ιούνιο του 2011 ακόμα.
Ειδικότερα βάσει του ελέγχου στο σημείο διαπιστώθηκε πως στην χ.θ. 8+500 στην θέση «Σωρός» και στα δύο πρανή της οδού, ύψους 10 μ. και σε μήκος 30 μ. υπάρχουν βράχοι οι οποίοι έχουν απογυμνωθεί από την συνδετήρια χωμάτινη εδαφική μάζα με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος κατακρήμνισης στην άσφαλτο.
Παράλληλα στην χ.θ. 13+00 σημείο διασταύρωσης της Εθνικής Οδού με την συνδετήρια οδό προς αποθήκες καυσίμων Πολεμικής Αεροπορίας και στα δύο πρανή της οδού ύψους 12-18 μ. και σε μήκος 50 μ. παρατηρείται εξίσου ίδιος κίνδυνος ενώ στην χ.θ. 14+900 αμέσως μετά τον οικισμό «Χρυσή Ακτή Παναγιάς» στο δεξί προς Αθήνα πρανές παρουσιάζεται επίσης φαινόμενο αποκόλλησης βράχων.
Στην αυτοψία τονίζεται πως είναι επιτακτική ανάγκη η έγκριση πίστωσης εκτιμώμενης δαπάνης ύψους 180.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Κοπάνας «δεν μπορούν να λένε ότι δεν έχουμε απαντήσει ή ότι δεν κάναμε τίποτα μέχρι σήμερα και τα έγγραφα το αποδεικνύουν περίτρανα».
Αλίκη Φωτιάδου
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |