ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει



Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια ελληνική χρεοκοπία, επισήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επώδυνο για τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Φιγιόν, μιλώντας σήμερα στο RTL διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρά τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στη Γερμανία.

«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Θα ήταν δραματικό για τους ίδιους τους Έλληνες και θα ήταν δραματικό για τους Ευρωπαίους» τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων έχουν δεσμευτεί ότι θα καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες. «Οι τραπεζίτες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το 70% των δανείων που δόθηκαν στους Έλληνες. Πρέπει τώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτή είναι η θέση που θα υποστηρίξει η Γαλλία», διαβεβαίωσε.

Ο γάλλος πρωθυπουργός επέκρινε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου στο κέντρο της αθήνας.«Οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα δεν είναι πολύ πιο σημαντικές απ' αυτές που καταβάλλουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί και αυτοί δεν έκαψαν την πρωτεύουσά τους», δήλωσε.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/305257/i-ellada-den-prepei-na-hreokopisei/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |