ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε. για το λάθος της ΕΛ.ΑΣ. /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε. για το λάθος της ΕΛ.ΑΣ.



Μετά τη χθεσινή δημοσίευση της Αστυνομίας στην επίσημη ιστοσελίδα της στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της αθήνας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει άλλες 23 φωτογραφίες από τα γεγονότα της ίδιας μέρας καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, διευκρινίζει ότι ο ρόλος των φωτορεπόρτερ περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία φωτογραφιών από τα γεγονότα της επικαιρότητας προς χρήση αποκλειστικά από τα ΜΜΕ προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, τα μέλη της υπακούουν στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και περαιτέρω διευκρινίζει ότι, στο ανωτέρω πλαίσιο ουδέποτε και κανένα μέλος της δεν παρέδωσε υλικό σε κανένα τρίτο, ούτε βεβαίως στην ΕΛ.ΑΣ., που προέβη στην κίνηση αυτή “ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις”, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Οι φωτογραφίες, όπως προκύπτει άλλωστε από τα εμφανή υδατογραφήματα. έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο και ιστοσελίδες πρακτορείων, χωρίς ασφαλώς την άδεια των φωτογράφων ή των πρακτορείων. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.

Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση, πολλώ δε μάλλον που στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο».

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/305220/i-anakoinosi-tis-efe-gia-to-lathos-tis-elas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |