ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ξεκινά το κούρεμα του ελληνικού χρέους /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ξεκινά το κούρεμα του ελληνικού χρέους



Στη τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει, μετά από προεργασία μηνών, η υλοποίηση του PSI.
Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώνεται κι από αρμόδιες πηγές, εδώ, στην αθήνα, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή των παλιών ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους, διανέμοντας στα κράτη – μέλη τις υπεραξίες που κατέγραψαν από τις τοποθετήσεις που έκαναν σε ελληνικούς τίτλους, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα, όταν οι αποδόσεις ήταν υψηλές.
Η κίνηση αυτή γίνεται μέσα σε αργία, επειδή οι αγορές είναι κλειστές, αλλά και να προλάβουν την εφαρμογή των CAC’s, που ενδεχομένως να ψηφισθούν από την Ελληνική Βουλή, ακόμα και σήμερα.
Εκτιμάται ότι σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο της έναν πολύ μεγάλο αριθμό τίτλων του ελληνικού δημοσίου. Υπολογίζεται μεταξύ 40 και 50 δις ευρώ.
Όσα δηλαδή έχουν όλες μαζί οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη να καταγράφουν τις προβλέψεις που θα κάνουν στα αποτελέσματα τους από ένα «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 75%. Δηλαδή, κατά πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο 68% ή από το αρχικό 50%.
Ήδη στην κίνηση αυτή προχώρησαν δύο από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα στο Παρίσι και συγκεκριμένα η Societe Generale και η BNP – Paribas, ενώ εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει η Credit Agricole, αλλά και οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν επίσης πολύ μεγάλο αριθμό τίτλων του ελληνικού δημοσίου στην κατοχή τους.
Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα: το «κούρεμα» ξεκίνησε και το PSI μπήκε πλέον στην τελική του ευθεία. Link:[http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/114853/xekina-to-koyrema-toy-ellinikoy-hreoys/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |