ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αντί για πλατεία, γκέτο ναρκομανών /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αντί για πλατεία, γκέτο ναρκομανών



Σκουπίδια, βρωμιά, δυσωδία. Πεταμένες σύριγγες και ακαθαρσίες. Ένας ακόμη σκουπιδότοπος βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Βερανζέρου, Μενάνδρου και Ξούθου.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, το σχέδιο ήθελε μετά την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου του ΝΑΤ να γίνει η πλατεία «Μινωτή – Παξινού» για να τιμηθούν δύο άνθρωποι που σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου.

Το σχέδιο όμως δεν ολοκληρώθηκε. Το πενταόροφο κτίριο κατεδαφίστηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μετά από κάποιες προσπάθειες. Μόνο που το πράσινο, που ήθελαν οι τοπικοί άρχοντες να γίνεται, σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει.

Από τις 24 Οκτωβρίου 2010, όταν και έγινε η κατεδάφιση του παλιού κτιρίου του ΝΑΤ, υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο μόνο χαλάσματα. Ούτε τα σιδερένια προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί ούτε οι προστατευτικές – στο ένα μέρος- σακούλες έχουν φύγει. Και μέσα στο οικόπεδο, υπάρχουν, το χειρότερο, σύριγγες και ακαθαρσίες.



Τα βράδια, μάλιστα, όπως μαρτυρούν κάτοικοι του κέντρου, τοξικομανείς, από ένα σημείο που έχουν ανοίξει, μπαίνουν μέσα για να κάνουν χρήση ναρκωτικών και για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα. Εκείνη την περίοδο πάντως της ιστορίας της κατεδάφισης, εν μέσω προεκλογικού πυρετού λόγω δημοτικών εκλογών, ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατηγορούσε τον Νικήτα Κακλαμάνη ότι έστησε «ένα σόου παράνομο και επικίνδυνο».



Κι επισήμανε συγκεκριμένα ότι «ο κ. Ν. Κακλαμάνης όφειλε να ολοκληρώσει την κατεδάφιση με συμβατικά – ακίνδυνα μέσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ώστε τουλάχιστον σήμερα να εγκαινιάζει μία πλατεία».



Μόνο που σήμερα το οικόπεδο έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη στέκι ναρκομανών στο ήδη εγκαταλελειμμένο κέντρο.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/304810/adi-gia-plateia-geto-narkomanon/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |