ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Οι ζημιές στο κέντρο προκαλούν την οργή των εργαζομένων /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Οι ζημιές στο κέντρο προκαλούν την οργή των εργαζομένων



Τρεις μέρες μετά τα σφοδρά επεισόδια στην πρωτεύουσα, η εικόνα του κέντρου της Αθήνας δεν έχει αλλάξει. Αποκαΐδια, στάχτες, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κατεστραμμένα κτίρια. Στην πλατεία Κοραή μυρίζουν ακόμη τα δακρυγόνα και οι φωτιές που έκαιγαν από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Για μία ακόμη φορά πάντως, όπως έδειξαν τα βίντεο ντοκουμέντα των επιθέσεων των βάνδαλων καθώς και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που υπάρχουν, οι υπεύθυνοι, αν και έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της πρωτεύουσας καθώς οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών προς τη μεριά των διαδηλωτών.

Δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν ιστορικά κτίρια της Αθήνας, ούτε κατάφεραν να περισώσουν τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Και το πιο σημαντικό δεν διασφάλισαν την εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως, προφυλάσσοντας την από έναν ακόμη διασυρμό.



Οι καταστηματάρχες δέχθηκαν ένα ακόμη γερό πλήγμα και τώρα οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ξαναφτιάξουν τις επιχειρήσεις τους και όσοι το κάνουν, θα αναγκαστούν να απολύσουν κόσμο, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.



Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγιώτης Καρέλλας, ζητά από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την Αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές. Και απαιτεί τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τους εμπόρους της Αθήνας για να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι επιχειρήσεις τους μετά το σαρωτικό πλήγμα της περασμένης Κυριακής.



Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/303893/oi-zimies-sto-kedro-prokaloun-tin-orgi-ton-ergazomenon/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |