ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Βαριά σκιά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Βαριά σκιά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου



Η ιστορία εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά, σε θρίλερ. Η αδυναμία της κυβέρνησης να βρει πηγές άντλησης 325 εκατ. ευρώ, απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση προς την χώρα μας γεγονός το οποίο πέφτει σαν βαριά σκιά πάνω απ΄ το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως διαμηνύεται όντως τις τελευταίες ώρες, το κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, «πηγαίνει» για τη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη, που κατά τα φαινόμενα θα λάβει χώρα, το μόνο που θα γίνει θα είναι να σταλούν μηνύματα προς την Αθήνα ότι «δεν έχει άλλο χρόνο για να παίζει».
Τις τελευταίες ώρες πάντως η δυσαρέσκεια συγκεντρώνεται προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ακόμα κι από το κοινοτικό κατεστημένο, το οποίο σημειώνει ότι «είχε μια εβδομάδα για να λύσει ένα πρόβλημα 325 εκατ. ευρώ και δεν κατόρθωσε να βρει μια λύση».
Εννοείται πως από τα πυρά δεν ξεφεύγουν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα σε βάρος της χώρας μας. Κι όλα αυτά ενώ την Κυριακή το σύμφωνο πέρασε με πολύ μεγάλο τίμημα για όλους όσοι το υποστήριξαν.
Κι αυτό ακριβώς δεν μπορούν να καταλάβουν στις Βρυξέλες. «Πως είναι δυνατόν να περάσατε μέτρα πολλών δις ευρώ και δεν μπορείτε να λύσετε μια εκκρεμότητα μερικών δεκάδων εκατομμυρίων», είναι η απορία που επαναλαμβάνεται σχεδόν μονότονα τις τελευταίες ώρες.
Από το Μαξίμου πάντως διαμηνύεται ότι «τελικώς, λύση βρέθηκε», αλλά από τις Βρυξέλλες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί, γιατί, όπως λένε, δεν πληροφορούνται τις λεπτομέρειες της. «Θα γίνει κι αυτό στην σύνοδο» είναι η απάντηση της Αθήνας. Και το πιγκ – πογκ συνεχίζεται… Link:[http://www.newsbomb.gr/politikh/story/114350/varia-skia-pano-apo-to-megaro-maximoy/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |