ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Με καθυστέρηση η ενημέρωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Με καθυστέρηση η ενημέρωση της Εισαγγελίας του Αρείου ΠάγουΜετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας περιήλθαν ταχυδρομικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα έγγραφα του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πελεγρίνης, κατήγγειλε χθες, μετά τη λήξη της κατάληψης, πως είχε στείλει εγκαίρως έγγραφα στις αρμόδιες αρχές, καλώντας τις να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειας, χωρίς όπως υποστήριξε- να υπάρξει «καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους ούτε καν επικοινωνία».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα δύο επίμαχα έγγραφα έχουν παραλήπτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Στις 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, και περί τις 14.30, περιήλθαν με το ταχυδρομείο στην υπηρεσία μας δύο έγγραφα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογεγραμμένα από τον Πρύτανη κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη.
Τα έγγραφα αυτά απευθύνονται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στους εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αρχηγό της ΕΛΑΣ, είχαν δε το ακόλουθο περιεχόμενο: στο μεν πρώτο, με ημερομηνία 9.02.12 γνωστοποιείται ότι, ενόψει της γενικότερης κατάστασης, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου 2012 και ζητείται η διαφύλαξη των κτηρίων του πανεπιστημίου. Στο δεύτερο δε, με ημερομηνία 10.02.12, γνωστοποιείται η κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής από αγνώστους φοιτητές και η αδυναμία του Πρυτανικού Συμβουλίου να έχει πρόσβαση σ' αυτό, ωστόσο αναφέρεται, αφενός μεν ότι από 10.02.12 έως και 12.02.12 το βράδυ δεν είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκπαιδευτικής και ερευνητικής φύσεως εργασίες στο κτίριο και αφετέρου, ότι, από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του πανεπιστημίου.
Διευκρινίζουμε ότι τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 1112010182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας». Link:[http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/114163/me-kathysterisi-i-enimerosi-tis-eisaggelias-toy-areioy-pagoy/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |