ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Ελλάδα εκβιάζεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η Ελλάδα εκβιάζεται από το ΔΝΤ και την ΕΕΣε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας Κουρίρ ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα ασκεί έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που «εκβιάζουν την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Σβόμποντα, «οι ειδικοί του ΔΝΤ και της ΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν, προτείνουν μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις.

Ο ίδιος θεωρεί πως μόνον οι μειώσεις του κατώτερου μισθού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, ενώ πιστεύει πως μια επιστροφή στη Δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και για την ΕΕ.

Προειδοποιεί συγχρόνως, ότι το υψηλό χρέος θα εξακολουθούσε να παραμένει σε ευρώ και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τίποτε, ενώ εκφράζει την ανησυχία πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες με χρέος θα ήταν μεγάλος.

Σημειώνει ακόμη με βεβαιότητα, ότι η ελληνική Βουλή θα υπερψηφίσει το σκληρό πακέτο λιτότητας, όχι από πεποίθηση, όπως προσθέτει, αλλά διότι, οτιδήποτε άλλο θα ήταν πολύ χειρότερο. Ο ίδιος υποστηρίζει τη δημιουργία μιας εταιρείας θεματοφυλάκων για τη δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στην Κουρίρ, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναβολή των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς τη στιγμή αυτή, όπως σημειώνει, δεν έχουν νόημα και θα πρέπει αρχικά να υπάρξουν προϋποθέσεις, με την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των χρημάτων της βοήθειας, αλλά και ξένες επενδύσεις.

Μόλις πριν μερικές ημέρες και μετά την επίσκεψη και τις συνομιλίες του στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιο Προβόπουλο και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Σβόμποντα είχε προειδοποιήσει σε δηλώσεις του στη Βιέννη, για τις καταστροφικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, όχι μόνον για τη χώρα αλλά και για την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου για την ΕΕ.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/302438/i-ellada-ekviazetai-apo-to-dd-kai-tin-ee/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |