ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα σωτηρίας της χώρας /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα σωτηρίας της χώρας



«Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι όμως συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην εκδήλωση που οργανώνει η Εφημερίδα «Η Αυγή» με θέμα «Η Δημοκρατία σε κρίση» στη Θεσσαλονίκη.

«Τα δύο τρίτα της βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα τέταρτο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς, το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η Δημοκρατία και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, του δημοκρατικού χώρου να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους. Να αναλάβουμε από κοινού δράση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η Δημοκρατία και να επιστρέψει η λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει κυρίαρχος. Να πάρει τα πράγματα στα χέρια του» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές έμειναν εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είναι αργά για δάκρυα. Έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτή η βουλή της ντροπής έχει πάρει αποφάσεις που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση. Συνεπώς, από αυτή τη βουλή εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Δεν περιμένουμε τίποτα. Ζητάμε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την κυριαρχία του και να μπορέσει να επιλέξει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις και την πολιτική εκείνη που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Το αίτημα για εκλογές με απλή αναλογική είναι πια ένα αίτημα σωτηρίας για τη χώρα και για το λαό».

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισήμανε ότι «αυτά που συντελούνται σε βάρος της κοινωνίας είναι τραγικά και όσα δε διαδραματίζονται εντός του πολιτικού συστήματος είναι τραγελαφικά. Οι λεγόμενες πολιτικές ελίτ σκιαμαχούν και αναδιατάσσονται ως διαθέσιμοι μεσολαβητές και τιμητές για τον σωφρονισμό των ασώτων πολιτών».

Πρόσθεσε πως «η εικόνα της φλεγόμενης Αθήνας χθες το βράδυ δεν πρέπει να αφήσει κανέναν στους εφησυχασμούς και στους ιδεασμούς του, στις διχαστικές κινδυνολογίε» και σε ότι αφορά στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών υπογράμμισε: «Χθες το βράδυ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πήραν μια ιστορική ευθύνη κάνοντας ένα ακόμα λάθος στα τόσα που φόρτωσαν στο λαό μας. Σήμερα χρειάζεται μια Αριστερά που θα στηρίξει τον λαό και θα δημιουργήσει εκ νέου τις συνθήκες που θα επιστρέψουν στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους και του λαού μας για δημιουργία να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θέτουν οι λάθος πολιτικές και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. κόμματα ομπρέλες, στα οποία συνυπάρχουν δυο διαφορετικές αντιλήψεις, δεν μπορούν πια να υπάρχουν. κόμματα αρχηγικά, παραγοντικά, αυταρχικά, για το μονοπώλιο ή τον συνεταιρισμό της εξουσίας, είναι ξεπερασμένα και επιζήμια».

Ομιλητές στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ήταν ο διευθυντής της «Αυγής», Νίκος Φίλης, η επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένεια Καμτσίδου και ο Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Η δημοσιογράφος της «Αυγής» Κάκη Μπαλή διάβασε το κείμενο της ομιλίας του καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά, που δεν μπόρεσε να παραστεί.

Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/303058/to-aitima-gia-ekloges-einai-aitima-sotirias-tis-horas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |