ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Σήμα αποφασιστικότητας η χθεσινή ψήφος στη Βουλή /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Σήμα αποφασιστικότητας η χθεσινή ψήφος στη Βουλή



Τη θετική ψήφο της ελληνικής βουλής για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, χαιρέτισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, καταδικάζοντας, παράλληλα, απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της αθήνας.

Ο Όλι Ρεν τόνισε ότι η χθεσινή ψήφος της ελληνικής Βουλής αποτελεί «σήμα αποφασιστικότητας» της χώρας να λάβει μέτρα και συμπλήρωσε ότι μετά από αυτό το σήμα, η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να παράσχει σημαντική οικονομική βοήθεια και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.

Ο επίτροπος Οικονομίας συνέχισε λέγοντας ότι το δεύτερο πρόγραμμα λιτότητας είναι μεν απαιτητικό, αλλά θα αποδώσει και θα βοηθήσει την Ελλάδα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια από την ελληνική κοινωνία. Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να δεσμευθούν ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε στη Ελλάδα ως το 2009 απέτυχε και ότι η χώρα ζούσε επί σειρά ετών πάνω από τις δυνατότητές της.

Τόνισε ότι προκειμένου να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να διορθώσει τις διαρθρωτικές της αδυναμίες και παράλληλα σημείωσε τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ.

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι μετά τη χθεσινή απόφαση στην ελληνική Βουλή, εκπληρώθηκε ένας βασικός όρος του Eurogroup και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως την Τετάρτη θα έχει βρεθεί λύση και στο εκκρεμές ζήτημα των 325 εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας, ο επίτροπος Οικονομίας καταδίκασε τα «απαράδεκτα επεισόδια βίας», που σημειώθηκαν χθες στην αθήνα: «Τα άτομα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν την ευρεία πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας τους», πρόσθεσε ο Όλι Ρεν.

Τέλος ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αμαντέο Αλταφάζ, εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής για τη χθεσινή στάση της ΝΔ στη Βουλή.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/302818/sima-apofasistikotitas-i-hthesini-psifos-sti-vouli/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |