ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Πρώτο θέμα γίνεται μια χώρα όταν έχει... θέμα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Πρώτο θέμα γίνεται μια χώρα όταν έχει... θέμα



Σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε χτες το βράδυ το κέντρο της πόλης όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν με οργή κατά των σκληρών μέτρων που φέρνει το νέο μνημόνιο, ενώ οι μάχες μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων έκαναν την Αθήνα να μετατραπεί ξανά σε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων.

Οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι καίγονταν τα πάντα, και αψηφώντας την εκτεταμένη και αλόγιστη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, υποχωρούσαν προσωρινά αλλά επανέρχονταν μαχόμενοι ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.

Τα επεισόδια έδωσαν λαβή, ακόμα μία φορά, για σχόλια ότι αμαυρώθηκε η εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό. Πρόκειται για τη γνωστή «καραμέλα» κάθε φορά που οι διαδηλώσεις στη χώρα μας σημαδεύονται από έκτροπα, τα οποία, ναι μεν είναι καταδικαστέα, δεν αντικατοπτρίζουν όμως την πραγματικότητα.

Κάθε μορφή βίας δεν έχει χώρο σε μια πολιτισμένη κοινωνία και, φυσικά, είναι κατακριτέα χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία. Βέβαια, αυτό απέχει αρκετά από το να χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο έθνος, μια τόσο δυναμική πορεία ανθρώπων που δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν το παραμικρό.

Παρόμοια γεγονότα, ίσως και με μεγαλύτερη ένταση, έχουν σημειωθεί κατά καιρούς και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού στο Λονδίνο, που έλαβαν διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης, με λεηλασίες κτιρίων, αυτοκινήτων, γενικευμένο πλιάτσικο και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το πριν και το μετά των επεισοδίων στη βρετανική πρωτεύουσα. Όλοι θυμόμαστε τα όσα έγιναν στο Νησί. Πλιάτσικο στα καταστήματα, κουκουλοφόροι έκλεβαν διαδηλωτές και πολλά ακόμη περιστατικά.

Πρώτο θέμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χώρα. Τότε ήταν η Αγγλία, χτες και σήμερα η Ελλάδα.

Απλά δε χρειάζεται να φορτώνουμε με ενοχές ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αλητείες που συνέβησαν χτες στην Αθήνα. Πράξεις που, επαναλαμβάνουμε, δεν έχουν καμία θέση σε μια κοινωνία.

Το κατάστημα επίπλων Croydon, οικογενειακή επιχείρηση πέντε γενεών




Κατάστημα στη High Road της περιοχής Τότεναμ






Η High street στην περιοχή Clapham






Το κέντρο διανομής της Sony






Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302677/proto-thema-ginetai-mia-hora-otan-ehei-thema/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |