ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μέσα σε μία μέρα τραυματίστηκαν όσοι σε ένα μήνα το Δεκέμβριο του 2008 /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μέσα σε μία μέρα τραυματίστηκαν όσοι σε ένα μήνα το Δεκέμβριο του 2008Ο συνολικός αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας έφτασε τους 106 ενώ δύο πυροσβέστες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκειας της κατάσβεσης των 45 πυρκαγιών.

Την ίδια στιγμή πολλοί πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν με τα οχήματα της πυροσβεστικής στα σημεία τα οποία είχαν εκδηλωθεί οι πυρκαγιές ξυλοκοπήθηκαν από πολίτες και σε ορισμένες περιπτώσεις οι τελευταίοι προσπάθησαν να τους αφαιρέσουν τα κλειδιά των οχημάτων.

Ο αριθμός των 106 τραυματιών αστυνομικών μέσα σε μία μέρα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον αριθμό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τη δολοφονία του 16χρονου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 όπου τότε ναι μεν ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των τραυματιών στην διάρκεια των επεισοδίων αλλά σε χρονική διάρκεια ενός μήνα.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ οι οποίοι βρέθηκαν σε συμπλοκές τόσο με κουκουλοφόρους όσο και με απλούς πολίτες οι οποίοι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είτε είχαν στήσει οδοφράγματα τους δρόμους είτε συνεπλέκοντο με τους αστυνομικούς στη διάρκεια της διαδήλωσης.

Γενικότερα η Αστυνομία χθες έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκαλώντας σε δεκάδες πολίτες δύσπνοια αλλά και προβλήματα στα μάτια ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές εκσφενδόνιζαν στις αστυνομικές δυνάμεις μάρμαρα, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Οι 74 συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302890/mesa-se-mia-mera-traumatistikan-osoi-se-ena-mina-to-dekemvrio-tou-2008/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |