ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Καρέ - καρέ: Παραδομένη επί ώρες στο χάος η Αθήνα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Καρέ - καρέ: Παραδομένη επί ώρες στο χάος η Αθήνα



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των κουκουλοφόρων έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στα πυρπολημένα κτίρια «δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί».
Συνολικά, συνελήφθησαν, 74 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και για κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.
Από τα πρωτοφανή επεισόδια τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία.
Το Newsbomb.gr βρισκόταν καθ όλη τη διάρκεια των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας καταγράφοντας το πολεμικό σκηνικό: Link:[http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/113888/o-apologismos-tis-elas-gia-ta-ektropa-fotografika-ntokoymenta/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |