ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Σοκαρισμένη η Αυστραλία από τα χθεσινά επεισόδια /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Σοκαρισμένη η Αυστραλία από τα χθεσινά επεισόδια



Αναφορά στα εκτενή επεισόδια που έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας κάνουν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ από ανταποκριτές στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εικόνες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και στους διαδηλωτές, από τις καταστροφές σε καταστήματα, στους δρόμους και σε τράπεζες, αλλά και από φλεγόμενα κτίρια.

Οι εικόνες που μεταδίδουν, προκαλούν σοκ στην αυστραλιανή κοινή γνώμη, όπως προκύπτει και από τα σχόλια που γίνονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε ιστοσελίδες.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση της δανειακής σύμβασης ο αυστραλός Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύμβαση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας.

Ο Σουάν χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενοχλητικές τις εικόνες από τα επεισόδια και την φλεγόμενη αθήνα», τόνισε, ωστόσο ότι κατανοεί πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν είναι δημοφιλή.

«Είναι απαραίτητα όμως αν πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα», πρόσθεσε και σημείωσε πως «η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους, γιατί όσο καθυστερούν στη λήψη σωστών και αποτελεσματικών αποφάσεων τόσο πιο επώδυνα γίνονται τα μέτρα».

Οι Αυστραλοί αναλυτές εκτιμούν πως η νέα δανειακή σύμβαση «πέρασε άνετα» από το ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις διαφοροποιήσεις δεκάδων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Προσθέτουν όμως πως ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού αντιδρά και πολλοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους οργή τους και κάποια με βία.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των SBS, ABC και The Age. «Σοβαρότατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας», «Μάχες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην αθήνα», «Ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας αλλά η αθήνα κάηκε» δείχνουν την κατάσταση που επικράτησε στη χώρα μας.

Μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική Βουλή οι συναλλαγές στην Αυστραλία σημείωσαν μικρή άνοδο.







Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302566/sokarismeni-i-australia-apo-ta-hthesina-epeisodia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |