ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Όλα ανοικτά, ακόμα, και με το PSI /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Όλα ανοικτά, ακόμα, και με το PSI



Ο λόγος αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το γνωστό πλέον PSI, το οποίο έχει συμφωνηθεί, έχει μονογραφεί, αλλά εξακολουθεί να βασανίζεται από μια μεγάλη εκκρεμότητα: αυτή της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη διαδικασία.
Όποιος διάβασε προσεκτικά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της κ. Μάριο Ντράγκι θα διαπίστωσε μια διάθεση να κινηθεί μεταξύ «ήξεις – αφήξεις», χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Και βεβαίως, θα πρέπει να απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν από τον Ιταλό επικεφαλής της ΕΚΤ να λέει ότι η Φραγκφούρτη θα δώσει το παρόν στο haircut.
Το γεγονός ότι δεν το έκανε προκάλεσε ένα …ρίγος ανησυχίας στην αθήνα, που περίμενε μια επίθεση φιλίας από την ΕΚΤ, λόγω και της προηγούμενης πολύχρονης θητείας του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου εκεί.
Ωστόσο, όπως εξηγούνταν από αρμόδιες πηγές στην ελληνική πρωτεύουσα «κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει σε αυτή τη φάση».
Προς το παρόν, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τα υπονοούμενα που άφησε ο κ. Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει τρόπους υποβοήθησης της όλης διαδικασίας, χωρίς να γίνεται περισσότερο σαφής.
Άλλωστε, όπως έχει εξηγηθεί δεκάδες φορές τα τελευταία 24ωρα, αν δεν κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας, κανένα PSI δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Κι αυτή η προειδοποίηση έχει γίνει με τον πιο σαφή τρόπο και σε όλους τους τόνους απ τις αρμόδιες πηγές της Κομισιόν, όλο αυτό το διάστημα. Link:[http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/113223/ola-anoikta--akoma--kai-me-to-psi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |