ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Eurogroup: Ψηφίστε τα νέα μέτρα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Eurogroup: Ψηφίστε τα νέα μέτρα



Συγκεκριμένες αποφάσεις από την ελληνική πλευρά ζήτησαν οι επικεφαλής του Eurogroup.
Οι Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ ζήτησαν να περάσουν τα νέα μέτρα την Κυριακή από την Βουλή, προκειμένου να επέλθει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα για το νέο πακέτο βοήθειας.
Δεν μπορούμε να λάβουμε τώρα απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα
O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ δήλωσε πως:
«Tο νέο μνημόνιο είναι η βάση για την επιστροφή του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Πρέπει να λάβουμε δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Το πρώτο βήμα για το νέο πρόγραμμα είναι η στήριξη του από το ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα χρειάζονται ισχυρές διαβεβαιώσεις από τα πολιτικά κόμματα για το νέο πρόγραμμα. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση. Αλλά το νέο μνημόνιο είναι η βάση για την επιστροφή του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα»
Ολοκληρώνοντας, ο Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ ενημέρωσε πως το νέο Eurogroup θα συνεδριάσει την Τετάρτη για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος .
Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν σχολίασε πως:
«Για άλλη μια φορά το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια εκείνων που έχουν την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και την Βουλή. Οι αποφάσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Γι' αυτό, Χρειάζονται ισχυρές διαβεβαιώσεις από τα πολιτικά κόμματα για το πρόγραμμα
Σήμερα, συζητήσαμε στο Eurogroup την συμφωνία που επετεύχθη χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και επίσης, εργαστήκαμε στην βάση της συμφωνίας για την συμμετοχή των ιδιωτών. Πρακτικά ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την ανταλλαγή χρέους.
Το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται ουσιαστική εφαρμογή και θέλει ισχυρότερη εφαρμογή. Πρέπει να ενισχύσουμε της δυνατότητες μας στην Αθήνα για παρακολούθηση και βοήθεια».
Ο Όλι Ρεν πρόσθεσε στο τέλος ότι εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του "ειδικού λογιαριασμού" για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους, πρόταση με την οποία έχει διαφωνήσει ανοιχτά ο Αντώνης Σαμαράς.
Διαβάστε επίσης:
Βενιζέλος: Ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς Link:[http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/113190/eurogroup-psifiste-ta-nea-metra/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |