ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επιστροφή στα χιόνια! /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Επιστροφή στα χιόνια!



Για σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, πιο έντονες στην Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Ελλάδα.
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης και την κεντρική Ελλάδα, πλήττοντας κυρίως την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση ακόμα και στα βόρεια προάστια της αθήνας.
Κλειστή η Λ. Πάρνηθος από Τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονόπτωσης.
Αναλυτικά:
Αττική: Τοπικές βροχές ή χιονόνερο, αναμένονται για σήμερα στην Αττική. Πιαθανή χιονόπτωση σε πεδινές περιοχές στα βόρεια, κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα δυτικά του νομού βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται που θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στα νότια πεδινά προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και στα υπόλοιπα χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, που θα είναι πυκνές στη Θεσσαλία, κυρίως στην ανατολική και νότια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και πιθανόν τη βόρεια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτική Στερεάς και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στα νότια θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από -3 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν από τα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς που θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Link:[http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/112671/epistrofi-sta-hionia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |