ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Κυριακάτικο πρωινό με αφορμή το... μπαρόκ /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Κυριακάτικο πρωινό με αφορμή το... μπαρόκ



Πώς μπορεί μια γάτα να γίνει πηγή έμπνευσης για έναν συνθέτη; Και οι γίγαντες τι σχέση έχουν με τη μουσική; Μπορούν οι μουσικοί να πραγματοποιούν επεμβάσεις επί σκηνής; Και με τι είδους εργαλεία;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -όχι μόνο με λόγια και νότες, αλλά και με έργα- θα επιχειρήσουν να δώσουν τα μέλη του Trio OPUS I μαζί με την Έφη Μηνακούλη (θεόρβη), στη μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο "Μουσικές γάτες, μουσικοί γίγαντες και μια εγχείριση... con brio!" που θα παρουσιάσουν το πρωί της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου.

Οι τέσσερις σολίστ αφήνουν στο ράφι την υπερβολική σοβαρότητα που περιβάλλει συχνά την κλασική μουσική και παρουσιάζουν με πολύ χιούμορ και κέφι γνωστές αλλά και σπάνιες παρτιτούρες των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, Ντομένικο Σκαρλάττι, Τζουζέπε Ταρτίνι, Κλάουντιο Μοντεβέρντι και άλλων συνθετών.

Σκοπός τους είναι να παρασύρουν τους μικρούς και νεαρούς ακροατές σε ένα μουσικοθεατρικό παιχνίδι υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πάρι Μέξη. Την επιμέλεια και παρουσίαση αυτής της κυριακάτικης συναυλίας έχει η Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου.

Η έμπειρη μουσικολόγος και παιδαγωγός, προλογίζει τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης σειράς του Μεγάρου από το 2001, επιμένοντας ιδιαίτερα στη σημασία του μουσικού παιχνιδιού και στην συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, αποφεύγοντας τις διδακτικού χαρακτήρα αποστασιοποιημένες παρουσιάσεις.

Trio OPUS I:
Δημήτρης Σέμσης στο βιολί,
Αστέριος Πούφτης στο βιολοντσέλο,
Γιάννης Τσανακαλιώτης στο πιάνο)

Ημέρα & Ώρα:
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 14€
Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7282 000 ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |