ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μπορούμε να διαλύσουμε το γκρίζο σύννεφο πάνω από την Ελλάδα /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Μπορούμε να διαλύσουμε το γκρίζο σύννεφο πάνω από την Ελλάδα



Τα βραβεία για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα, δόθηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία παρέστη, εκτός από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής.

Οι υποχρεώσεις του Πρωθυπουργού εμπόδισαν τον κ. Παπαδήμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση, τα δε συγχαρητήριά του στους νικητές μετέφερε ο κ. Καψής.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα και συγκεκριμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις αυτών των ημερών, που, όπως είπε, σημαίνουν πολλά για τη χώρα, η δε έκβασή τους θα κρίνει το μέλλον.

Η διαπραγμάτευση αυτή, τόνισε, γίνεται σε συγκλονιστικές, για όλους μας, συνθήκες.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, την οποία άγγιξε η κρίση, όμως τώρα αγγίζει, με την ίδια ένταση και το ίδιο βάθος και άλλες χώρες, είπε.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ιδιαίτερα ότι όλοι έχουμε μεγάλη ευθύνη να μην αφήσουμε το γκρίζο σύννεφο να καλύψει τη χώρα. Να μην το αφήσουμε να οδηγήσει τη χώρα σε μαζική απελπισία. Η χώρα έχει δυνάμεις. Στην ιστορία της έχει δείξει και τις αρετές και τα πλεονεκτήματά της και σ΄αυτά θα πρέπει να ανατρέξουμε και πάλι, είπε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουμε, στην Παιδεία υπάρχουν εκπαιδευτικοί- δάσκαλοι συγκεκριμένα- που κάνουν εξαιρετική δουλειά με 600 ευρώ.

Η υπουργός αναρωτήθηκε από πού θα έρθει η ανάπτυξη και απάντησε: Τα κεφάλαια αυτής της χώρας, βρίσκονται στα κεφάλια των νέων ανθρώπων, είπε και τόνισε τις καινοτόμες ιδέες που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι οποίες δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Παντελής Καψής αναφέρθηκε κι αυτός στις διαπραγματεύσεις των ημερών, οι οποίες εμπόδισαν και τον πρωθυπουργό να παραστεί στην εκδήλωση. Είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, είπε ο κ. Καψής, που συνεπάγονται πόνο και θυσίες για την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Όμως, αν δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε τελική συμφωνία, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε παρενέργειες που θα μας φέρουν σε δύσκολη κατάσταση.

Ο κ. Καψής επισήμανε κι αυτός, τη σημασία του να επενδύσουμε στην Παιδεία, που είναι και βασικός στόχος, ενώ τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να διαλύσουμε το γκρίζο σύννεφο που πλανάται πάνω από τη χώρα.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στις δυνάμεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, ενώ μίλησε λεπτομερώς για τις αλλαγές που γίνονται στα σχολεία.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των καινοτομιών και, μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν σχολεία της αθήνας, αλλά και Πανεπιστήμια.

Κατά την είσοδο της υπουργού Παιδείας στην αίθουσα, μικρή ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου την αποδοκίμασε με συνθήματα.

Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/298193/boroume-na-dialusoume-to-grizo-sunnefo-pano-apo-tin-ellada/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |