ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αύξηση στον έρανο της αγάπης /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Αύξηση στον έρανο της αγάπηςΤην δημιουργία νέου Σπιτιού Γαλήνης στις Αλυκές εξήγγειλε ο κ. Ιγνάτιος
Στο ποσό των 90.150,38 ευρώ ανήλθαν τα έσοδα από τον φετινό έρανο της αγάπης, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 10% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης, εξαγγέλλοντας, παράλληλα, την απόφαση δημιουργίας νέου Σπιτιού Γαλήνης, στην περιοχή των Αλυκών. Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμή των εθελοντριών του εράνου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ξενία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Μητρόπολη στη δημοσιότητα, το προϊόν του εράνου έφθασε στα 90.150,38 ευρώ, ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του περσινού εράνου. Από τα χρήματα αυτά, με 7.500 ευρώ ενισχύθηκαν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, με 21.500 ευρώ το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας, ενώ στα 58.550 ευρώ ανήλθαν τα βοηθήματα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, για την κάλυψη τακτικών και έκτακτων αναγκών σε απόρους.
Όπως προαναφέρθηκε, κ. Ιγνάτιος εξήγγειλε την δημιουργία νέου Σπιτιού Γαλήνης στις Αλυκές, το οποίο προετοιμάζεται ήδη και θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την συνδρομή όλων των ενοριών της περιοχής. Επανήλθε, επίσης, στην ιδέα για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως, για το οποίο ήδη βρίσκεται σε επαφές με πρόσωπα που δημιούργησαν και λειτουργούν ανάλογη δράση στην αθήνα.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πετυχημένη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Ιδρύματος «Διακονία» για την δωρεάν διανομή ρουχισμού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση του μεγάλου έργου της αναστήλωσης της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Επίσης, εξήρε την προσφορά των εθελοντριών, που συμμετείχαν στον φετικό έρανο της αγάπης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η πρότυπη χορωδία των εθελοντριών κυριών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |