ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >Αγώνας δρόμου για το ελληνικό PSI /

Αγώνας δρόμου για το ελληνικό PSI



ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Η εσπευσμένη επίσκεψη Παπαδήμου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φραγκφούρτη, αυτόν ακριβώς το στόχο εξυπηρετούσε, καθώς έχει γίνει πλέον κοινή η πεποίθηση ότι χωρίς τη συμμετοχή της ΕΚΤ στη διαδικασία, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές, αυτή τη στιγμή, το παρόν στο PSI έχει δηλώσει ποσοστό μικρότερο του 60% των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν στην αγορά, την ώρα που απαιτείται το 90% για να θεωρηθεί επιτυχημένο.
Ακόμα κι η τελευταία γραμμή άμυνας που έχει η ελληνική πλευρά και είναι το 75%, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, για να στεφθεί το PSI με επιτυχία θα πρέπει προηγουμένως να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες των CAC’s, που υποχρεώνουν την μειοψηφία των ομολογιούχων να πράξει ό,τι και η πλειοψηφία.
Όπερ σημαίνει δικαστικές εμπλοκές, απειλές για πιστωτικά γεγονότα κι άλλα συναφή.
Στο υπουργείο Οικονομικών, όμως, με τη συναίνεση αυτή τη φορά του γερμανικού, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη θεσμοθέτησή τους, αρκεί κι αυτό ακόμα το 75% να έχει βάσιμες ελπίδες να επιτευχθεί.
Και κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που η ΕΚΤ δηλώσει παρούσα στη διαδικασία. Γι' αυτό και ο κ. Παπαδήμος πήρε το αεροπλάνο για Φραγκφούρτη, αμέσως μετά τις Βρυξέλλες, αντί να επιστρέψει απευθείας στην αθήνα.
Το γεγονός ότι υπηρέτησε επί σειρά ετών ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να διευκολύνει κάπως τα πράγματα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα …λύσει κιόλας. Link:[http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/111019/agonas-dromoy-gia-to-elliniko-psi/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |