ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Μπαράζ παράνομης υλοτομίας /

Μπαράζ παράνομης υλοτομίας



Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα της παράνομης υλοτομίας από επιτήδειους κερδοσκόπους οι οποίοι λεηλατούν τα δάση για να εξασφαλίσουν τα καυσόξυλα που αποζητά ο απλός κόσμος που, μέσα την φτώχεια του, καταφεύγει στις σόμπες και τα τζάκια για να καταπολεμήσει την παγωνιά του χειμώνα.


Για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα έχουν κινητοποιηθεί οι δασικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, που προσπαθούν να αποτρέψουν την λεηλασία του φυσικού πλούτου της χώρας με καθημερινούς ελέγχους. Ειδικά στην Κρήτη, όπου η λαθροϋλοτομία απλώνει τα δίχτυα της σε όλες τις δασικές περιοχές, υπάρχουν πληροφορίες ότι τόνοι καυσόξυλα φορτώνονται σε φορτηγά από τα Χανιά και το Ρέθυμνο τα οποία επιβιβάζονται σε πλοία στο λιμάνι της Σούδας με προορισμό την αγορά της Αθήνας.


Οι έλεγχοι που έχουν ενταθεί, ρίχνουν στα χέρια των αρχών τους παράνομους ξυλοκόπους, όπως έναν Έλληνα από τα Χανιά και δύο αλλοδαπούς συνεργούς του που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στα Ψαριανά του δήμου Κανδάνου- Σελίνου Χανίων, την στιγμή που έκοβαν ξύλα σε δημόσια δασική έκταση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=174141]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |