ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Πάλι γκρίνια για τον Γιώργο /

Πάλι γκρίνια για τον Γιώργο



Μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζουν οι εκλογικές διαδικασίες εντός ΠΑΣΟΚ, όλο κι περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στρέφονται κατά του προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου και του περιβάλλοντός του. Η κριτική που ασκείται δεν αφορά μόνο την θητεία του ως πρωθυπουργός, αλλά και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του στην παρούσα φάση.

Έτσι θέμα άνοιξε μέσα στο κόμμα για τα συνεχιζόμενα ταξίδια του στο εξωτερικό, σε μία κρίσιμη καμπή για την χώρα.

Πολλοί βουλευτές και στελέχη εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους όταν έμαθαν πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να ταξιδέψει σήμερα στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο 12ο ετήσιο πολιτικό και οικονομικό φόρουμ «HERZILYACONFERENCE». Πρόκειται για την αμέσως επόμενη ημέρα μετά την Σύνοδο Κορυφής όπου ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είχε κρίσιμες επαφές με τους ευρωπαίους ηγέτες για τη διάσωση της Ελλάδας. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχεδίαζαν μέχρι εχθές να του ζητήσουν να παραμείνει στην Αθήνα αφού θεώρησαν ότι η παρουσία του εδώ είναι απαραίτητη. Ο κ. Παπανδρέου έκρινε όμως σκόπιμο να πραγματοποιήσει το ταξίδι του, μιας και στο Ισραήλ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας κ. Shimon Peres και τον πρωθυπουργό κ. Benjamin Netanyahu.

Ο κ. Παπανδρέου την προηγούμενη εβδομάδα έλειπε από τη χώρα και βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα, όπου προήδρευσε στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ εχθές βρισκόταν στις Βρυξέλλες και συμμετείχε στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Βάσω Παπανδρέου σε σειρά συνεντεύξεών της δηλώνει πως ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να είχε φύγει από την ηγεσία του κόμματος, ενώ αμφισβητεί τον τρόπο που έγιναν οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου.

Στο ίδιο κλίμα βρέθηκε και η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην τηλεοπτική εκπομπή MegaΣαββατοκύριακο. Η κα Διαμαντοπούλου κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του αδελφού του κ. Παπανδρέου, Νίκου, είπε: «δεν θεωρώ καθόλου αναγκαίο να απαντήσω ούτε στον αδελφό του (πρώην) πρωθυπουργού, ο οποίος δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα, ούτε στις ανοησίες που έχει πει»… ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=174050]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |