ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Κέρδη παρά τη νευρικότητα στην Οδό Αθηνών /

Κέρδη παρά τη νευρικότητα στην Οδό Αθηνών



Νευρικότητα και διακυμάνσεις επικράτησαν στην αγορά της Αθήνας, λόγω και των εξελίξεων σε Alpha Bank-Εurobank, ωστόσο έκλεισε θετικά, παρά την πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εν τω μεταξύ, το spread του δεκαετούς της Πορτογαλίας ανήλθε στις 1.542 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 225 μονάδων.

Με λίγα λόγια, οι «τιμωροί» των ομολόγων εκτιμούν ότι, εν όψει του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, η επόμενη χώρα στη σειρά για «κούρεμα» είναι η Πορτογαλία. Αυτή η πτυχή πιθανότατα να αλλάξει άρδην την στάση των Ευρωπαίων, διότι όλα τα ευρωπαϊκά χρέη θα αποτιμώνται υψηλά, ειδικά σε μια περίπτωση που δεν θα δοθεί λύση.

Άνοδος 0,59%

Με άνοδο μέχρι και 1,59% στις 764 μονάδες άνοιξε η Αθήνα, αλλά μια ανακοίνωση της Alpha Bank και μια της Eurobank γύρισαν το χρηματιστήριο, καθώς η επικείμενη συγχώνευση βρίσκεται πάλι σε θολό τοπίο. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 750,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,59%. Στα 2,40 ευρώ, η Εθνική έκλεισε με άνοδο 3%. Σε αναστολή διαπραγμάτευσης οι μετοχές της Alpha Bank (άνοδος 5,98%) και της Eurοbank (πτώση 2,39%).

Κέρδη 7,6% για την Τράπεζα Πειραιώς, 4,55% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Κύπρου 1,23%. Κέρδη 2,62% για τη Marfin Popular μετά την πτώση με 4%.

Άνοδος 2,94% για την Coca-Cola. Σε πτώση οι μετοχές ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα 65,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Διάβασε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για Alpha Bank και Eurobank.

Οι απώλειες ξεπέρασαν το 1% σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς όλοι αποδίδουν την πτώση στην ανυπαρξία της συμφωνίας για την Ελλάδα (διαβάστε εδώ σχετικά) με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να μας “βγάζουν στη σέντρα”. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=173915]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |