ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Αλκαίος; /

Τι κάνει σήμερα ο Γιώργος Αλκαίος;



Από μικρός ενδιαφερόταν για τη μουσική. Η πρώτη του επαφή με αυτήν και το θέατρο έγινε στο «Χαρούμενο χωριό», μια κατασκήνωση στη Βαρυμπόμπη, αφού για τέσσερα χρόνια ως κατασκηνωτής και ομαδάρχης συμμετείχε σε όλες τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 1989, όταν εμφανίστηκε στο «Έλα στο Φως» της ΕΡΤ2. Ουσιαστικά, ήταν το πρώτο ριάλιτι αφού μέσα από 1.500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή μόνο οι 20 καλύτεροι. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος, τότε, Βασιλείου. Εκεί σπούδασε χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου, μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και διδάχθηκε από τις εμπειρίες των Μίνωα Βολονάκη, Λάκη Λαζόπουλου και άλλων καλλιτεχνών.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πέρασε με επιτυχία από την οντισιόν του Μίνωα Βολονάκη για το έργο του Σοφοκλή «Αντιγόνη» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες της παράστασης διήρκεσαν 2 μήνες και η αφετηρία της περιοδείας ήταν η Επίδαυρος. Ο αρχαίος χορός, όπου συμμετείχε ο Γιώργος, ήταν από τις μεγαλύτερες εμπειρίες για κάποιον που ήταν μόλις 17 χρόνων.

Το ίδιο καλοκαίρι αποφάσισε να αλλάξει πλεύση και βρεθεί από το χώρο του θεάτρου σε εκείνο της μουσικής.
Τον Σεπτέμβριο του 1991 ο συνθέτης Αβέτ Κυζιριάν δηλώσε συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Δεν με θέλεις τολμηρό» και τραγουδιστή το Γιώργο. Ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Βασιλείου άλλαξε σε… Γιώργο Αλκαίο. Και απέσπασε το πρώτο βραβείο ερμηνείας και έτσι άρχισε η καριέρα του.

Από τότε άρχισε να σημειώνει επιτυχίες στο μουσικό στερέωμα. Και μάλιστα, δεν περιοριζόταν μόνο στην ερμηνεία των τραγουδιών αλλά συμμετείχε στη σύνθεση και τους στίχους αυτών. Και με το χαμηλό προφίλ που διέθετε, κέρδιζε ακόμη περισσότερο το κοινό του.

Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Opa» με το οποίο κατέκτησε την 8η θέση. Μόλις όμως δύο μήνες μετά την είσοδο του 2011 ο τραγουδιστής πήρε την απόφαση να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής του.



Μένει σε ένα σπίτι μπροστά στη θάλασσα, όπως λένε συνεργάτες του στο newsbeast.gr, και γεμίζει από έμπνευση και δημιουργικότητα. Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο που βλέπει το απέραντο γαλάζιο, δημιουργεί νέα μουσικά ακούσματα. Η δημιουργικότητά του δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική του αλλά και στο απόκτημά του που δεν είναι άλλο από το «Salt», ένα συγκρότημα πριβέ σουιτών στην περιοχή Πολλώνια της Μήλου.



Ετοίμαζε αυτό το συγκρότημα, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, από το 2007. Έχει ρίζες από τη Μήλο και κάθε καλοκαίρι έκανε διακοπές στο νησί. Το συγκρότημά του είναι φτιαγμένο με την προσωπική πινελιά του τραγουδιστή και στο στούντιο που είναι δίπλα στη θάλασσα, γράφει και συνθέτει τη μουσική του.

Εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει κάποιες εμφανίσεις για συναυλίες στην Αμερική ενώ βρίσκεται ένα βήμα προτού έρθει στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί θέλει να εμφανιστεί σε ένα μουσικό χώρο, πολύ γνωστό, κάνοντας μία παράσταση. Αυτό είναι το όνειρό του κι αν θα γίνει, η κατάλληλη περίοδος θα είναι το Μάρτιο.

Εκτός αυτού, ενδέχεται να βγάλει ένα νέο τραγούδι στο τέλος του καλοκαιριού και συζητά με καλλιτέχνες ώστε να δώσει νέα τραγούδια και σε εκείνους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όταν έλεγε στους φίλους του ότι «κάποια στιγμή θα πάω να ζήσω μόνιμα στη Μήλο», κανείς δεν τον πίστευε. Μέχρι που πήγε και από τότε, όπως καταλήγουν οι συνεργάτες του, έχει γίνει άλλος άνθρωπος.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/295210/ti-kanei-simera-o-giorgos-alkaios/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |