ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Συσσίτια απόρων ετοιμάζει ο Ηλίας Ψινάκης! /

Συσσίτια απόρων ετοιμάζει ο Ηλίας Ψινάκης!



Συναυλίες και διάφορα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και όχι μόνο, ετοιμάζει ο δημοφιλής μάνατζερ κ.Ηλίας Ψινάκης, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων απόρων, που πραγματοποιούν καθημερινά εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο protothema.gr: «Καλός ο λαμπερός κόσμος της showbiz, αλλά όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ένα ζεστό πιάτο φαί,, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».
Τα νούμερα των απόρων και αστέγων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα. Οι εικόνες από τις ουρές συνανθρώπων μας στα συσσίτια που διοργανώνον δήμοι και ενορίες προβλημάτισαν και τον γνωστό μάνατζερ και δημοτικό σύμβουλο κ.Ηλία Ψινάκη, που αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες τους αλλά και τη δημοφιλία του κυρίως ανάμεσα στο νεανικό κοινό.
«Κανένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, όχι μόνο δεν έχουν τα αναγκαία για να επιβιώσουν, αλλά τους λείπει και ένα πιάτο ζεστό φαί. Τα νούμερα είναι γνωστά και προβληματίζουν και όσο δεν ασχολούμαστε αυτά θα αυξάνονται, με όσα συνεπάγονται. Άρα πρέπει να αντιδράσουμε ο καθένας από το μετερίζι του, κανένας άπορος και άστεγος να μη μείνει πεινασμένος. Στον πόνο του άλλου, δεν μπορείς ούτε να γελάς, αλλά ούτε να είσαι αδιάφορος» λέει με νόημα, εξηγώντας το … «σχέδιο» που έθεσε σε εφαρμογή, και ακούει στο όνομα : «1 ευρώ=1 μερίδα φαγητό», προκειμένου να μην υπάρχει άνθρωπος που θα υποφέρει και από την πείνα.
«Προγραμματίζουμε events ακόμη και συναυλίες, με είσοδο πάντα 1 ευρώ. Όχι περισσότερα. Με 1 ευρώ εξασφαλίζουμε την αγορά μιας μερίδας, ένα πιάτο φαί, για όποιον την έχει ανάγκη ουσιαστικά. Αν όλοι δώσουμε 1 ευρώ, τότε σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, που ειδικά αυτή την εποχή αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης».
Όπως λέει, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους του θεάματος, των τεχνών, των γραμμάτων ακόμη και από τον αθλητισμό που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει ονόματα.
«Ιδέες υπάρχουν πολλές, τις οποίες θα αρχίσουμε να υλοποιούμε μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο επαφών με εκπροσώπους της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, η πρωτοβουλία μας στοχεύει στο να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη και όχι να προβληθούμε εμείς. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν έχουμε ανάγκη προβολής,. Με τον ανθρώπινο πόνο δεν παίζεις, Εξάλλου, πολλοί επώνυμοι μου ζήτησαν να συμβάλλουν, ανώνυμα και αθόρυβα» λέει ο κ.Ψινάκης, που μετά την «ευλογία» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου, συναντήθηκε και εξασφάλισε το «ΟΚ» και του δημάρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη.
Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει «επώνυμους» που στηρίζουν στην προσπάθεια του, ο κ.Ψινάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση γνωστού τραγουδιστή που επικοινώνησε μαζί του για να του προσφέρει μεγάλο ποσό υπέρ των συσσιτίων. «Του λέω του ανθρώπου “δεν τα θέλω τόσα λεφτά. Ένα ευρώ αρκεί”. Αν όλοι μας δώσουμε από ένα ευρώ, τότε κανείς συνάνθρωπος μας δεν θα πεινάσει. Αυτό είναι το μήνυμα» επεσήμανε.
«Βρισκόμουν σε ένα χρυσό κλουβί…»
Η πρωτοβουλία του δημοφιλούς μάνατζερ και παρουσιαστή, ξάφνιασε πολλούς που σχολίασαν ποικιλότροπα εάν ο λαμπερός κόσμος της showbiz, μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει πχ στο κέντρο της Αθήνας με τους εκατοντάδες άπορους και άστεγους, που αυξάνονται καθημερινά.
Απαντώντας ευθέως ο κ.Ψινάκης, παραδέχτηκε πως ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η κρίση στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, από τη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ.Νικήτα Κακλαμάνη.
«Βρισκόμουν σε ένα χρυσό κλουβί, που δεν είχα αίσθηση τι συνέβαινε έξω από αυτό. Θα το πω ευθέως … Είναι σαν να έχω ξυπνήσει από έναν λήθαργο. Υπάρχει πλέον μεγάλη δυστυχία γύρω μας και πλέον έχουμε ευθύνη όλοι μας. Θα μπορούσα να πάρω το αεροπλάνο και να ζήσω μόνιμα, αμέριμνα και χαλαρά όπως πριν, κάπου στο εξωτερικό. Δεν το θέλω όμως, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και πιστεύω πως μπορούμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτή την κρίση, ενισχύοντας το πνεύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Εμένα δεν θα μου λείψει ένα πιάτο φαί, πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που το χρειάζονται»λέει.
Και κίνημα επώνυμων εθελοντών
Το σχέδιο : «1 ευρώ=1 μερίδα φαγητό», θα συνεχιστεί με τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος εθελοντισμού από επώνυμους και όχι μόνο, που θα κατεβαίνουν ακόμη και στα πεζοδρόμια για να συνδράμουν στα συσσίτια στους απόρους.«Καθένας μπορεί να βοηθήσει από το μετερίζι του και εγώ από το δικό μου. Πιστεύω πως θα μαζευτούμε πολλοί και ίσως εξελιχθεί και σε ένα εθελοντικό κίνημα, όπου όλοι εμείς, θα βγαίνουμε στους δρόμους μοιράζοντας ακόμη και το συσσίτιο. Οι πάντες. ειδικά επώνυμοι, για να περάσουν και το μήνυμα της αλληλεγγύης» εξηγεί ο κ. Ψινάκης, καταλήγοντας πως εάν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ μας, τα αποτελέσματα της κρίσης μπορούν να γίνουν λιγότερο επώδυνα.
Στην ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος για την θετική έκβαση της πρωτοβουλίας του, απάντησε με το γνωστό τρόπο: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Αν δεν ήμουν δεν θα ξεκινούσα αυτή την προσπάθεια. Δεν θα ήμουν στην Ελλάδα, αλλά θα απολάμβανα τη ζωή μου κάπου στο εξωτερικό». ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/?aid=173672]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |