ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ο Τούρκος καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του στην Αθήνα /

Ο Τούρκος καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του στην Αθήνα



Η επέλαση των Τούρκων στην Ελλάδα, φαίνεται ότι καταλαμβάνει εκτός από την μικρή οθόνη και τις τέχνες (ευτυχώς!). Μετά την παρουσίαση της Gulsun Karamustafa στο εθνικό Μουσείο σύγχρονης τέχνης ο Τούρκος Αli Kazma παρουσιασε χτες την δουλειά του στην γκαλερι qbox στην δεύτερη ατομική του έκθεση.
Ο καλλιτέχνης είναι περισσότερο γνωστός από τη σειρά βίντεο «Obstructions», στην οποία καταγράφει την ανθρώπινη δραδτηριότητα και ειδικά αυτή που σχετίζεται με την εργασία –όπως στα σφαγεία («Slaughterhouse», 2007) μέχρι την ακρίβεια των χειρουργών («Brain Surgeon», 2006) ή και την vie quotidienne του δημοσίγου υπαλλήλου («OK», 2010).
Ο Κάζμα έχει συμμετάσχει σε μεγάλες εκθέσεις ανά τον κόσμο, ο Ali Kazma επιστρέφει για δεύτερη φορά στην γκαλερί Qbox.
Ο 40 ετών Τούρκος καλλιτέχνης παρουσιάζει από σήμερα την καινούργια του δουλειά, δύο βίντεο («Absence», «Written») στα οποία ασχολείται με την εφήμερη κατάσταση των πραγμάτων και την ιδιότητα του προσωρινού στο πέρασμα του χρόνου, αναπαριστώντας τους προβληματισμόυς του μέσα απο συγκεκριμένα δίπολα: ζωή-θάνατος, παρουσία-απουσία, φθορά-συγκρότηση. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/culture/arts/article/?aid=173448]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |