ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Με κόκκινες γραμμές διαπραγματεύεται η Ελλάδα /

Με κόκκινες γραμμές διαπραγματεύεται η Ελλάδα



Με τις αντοχές της κοινωνίας να έχουν εξαντληθεί και την πραγματική οικονομία να έχει σχεδόν καταρρεύσει η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το κείμενο που αποκάλυψε το protothema.gr σόκαρε υπουργούς και βουλευτές. «Είναι σα να απευθύνονται στο λογιστήριο της εταιρείας τους» επισήμανε με αγανάκτηση υπουργός προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. «Το σίγουρο είναι ότι πολλά από τα ζητούμενα δεν περνούν από τη Βουλή» διαμηνύουν στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε εντολή στον Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος έχει το βάρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να πει «όχι» στη μείωση των κατώτατων μισθών και την κατάργηση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα. Αν η τρόικα επιμείνει η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υποχώρησης και της χρεοκοπίας. Προηγουμένως, βέβαια, μπορεί να έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση των τριών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI. Ο Λουκάς Παπαδήμος θα δεχθεί στις 6μμ στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τσαρλς Νταλάρα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει εξετάσει τις αντοχές τους ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Η Αθήνα πιστεύει ότι αν κλείσει τις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους θα αποκτήσει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί έναντι της τρόικας. Στόχος είναι το νέο δανειακό πρόγραμμα να μην περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα τινάξουν στον αέρα την οικονομία, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για ένα συστημικό επιχείρημα, καθώς η σταθερότητα της κυβέρνησης είναι κάτι που απασχολεί τους δανειστές. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173399]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |