ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Μαστίγιο και καρότο από Σόιμπλε /

Μαστίγιο και καρότο από Σόιμπλε



«Ανακοινώσεις από την Ελλάδα έχουμε αρκετές. Τώρα όμως, η κυβέρνηση πρέπει να πράξει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην εφημερίδα "Stuttgarter Zeitung".

Ο κ. Σόιμπλε, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, εάν προηγουμένως δεν υλοποιηθούν οι υπάρχουσες δεσμεύσεις.

«Η Τρόικα, μόλις τη Δεύτερα, σε ενδιάμεση έκθεση, μας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει τις συμφωνίες του Απριλίου του 2010. Εμείς όμως επιμένουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης. Ανακοινώσεις έχουμε αρκετές» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Και συνέχισε: «Τώρα η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να πράξει. Μόνο τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για ένα δεύτερο πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του EFSF, σημείωσε ότι έχει για την ώρα αρκετά κεφάλαια και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να κάνουμε το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο». ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=173408]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |