ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα /

Κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα



Στο ψυγείο η χώρα για ακόμη μία εβδομάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ, με παγετό, χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές. Με το "0" φλερτάρει ο υδράργυρος στην Αθήνα, ενώ αρνητικές είναι οι θερμοκρασίες στα βόρεια και στα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην ανατολική νησιωτική χώρα θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα και το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός.

Την Παρασκευή θα έχουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα πέσουν χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και νοτιοδυτικοί με μεγάλη ένταση ως και 8 μποφόρ το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα έχουμε τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά της χώρας.

Το Σάββατο θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με μεγάλη ένταση ως και 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία αρχικά από τα δυτικά και τα βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί, με ένταση πρόσκαιρα ως και 9 μποφόρ και με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |