ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ογδόντα ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης σε Ελληνίδες /

Ογδόντα ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης σε Ελληνίδες



Σαράντα από τις Ελληνίδες που επέλεξαν να μεγαλώσουν το στήθος τους με αυξητική επέμβαση χρησιμοποίησαν τα εμφυτεύματα PIP, που ενοχοποιούνται από τις γαλλικές αρχές για την εμφάνιση μολύνσεων ή ακόμη και καρκίνου.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στην Ελλάδα είχαν εισαχθεί 474 τεμάχια ενθεμάτων της εταιρείας PIP (Poly Implant Prothese). Από αυτά, στην αγορά διατέθηκαν τα 105 και τελικώς χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 80 εμφυτεύματα. Δηλαδή, 40 Ελληνίδες χρησιμοποίησαν τα ύποπτα ενθέματα σιλικόνης.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας επισήμαναν ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και συνέστησαν σε όσες Ελληνίδες έχουν κάνει αυξητική επέμβαση να επισκεφθούν τους γυναικολόγους τους, για να υποβληθούν σε έλεγχο.

Τα 105 ύποπτα ενθέματα σιλικόνης διατέθηκαν σε δύο ιδιωτικές κλινικές, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Τα εμφυτεύματα διακίνησαν τέσσερις γυναικολόγοι στην Αθήνα, ένας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τέσσερις ιδιώτες.

Από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι το Δημόσιο θα καλύψει το κόστος για την αφαίρεση των ύποπτων ενθεμάτων σε όσες από τις 40 Ελληνίδες υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους έπειτα από μαστεκτομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής, Απόστολο Μανδρέκα, δέκα γυναίκες έχουν υποβληθεί ήδη σε αφαίρεση του επικίνδυνου ενθέματος σε ιδιώτες χειρουργούς. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/life-style/health-and-life/article/?aid=170763]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |