ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Ελπίζει σε γερμανική στήριξη η Ελλάδα /

Ελπίζει σε γερμανική στήριξη η Ελλάδα



Παράλληλα με το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασχολήθηκε με το θέμα του PSI. Ο υπουργός οικονομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ενώ ενημέρωσε και τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Αθήνα έχει τη στήριξη του Βερολίνου, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε και με τον ομόλογο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που το IIF και ο Τσαρλς Νταλάρα προανήγγειλαν τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για το PSI, η ελληνική πλευρά προσδοκά κάποια παρέμβαση της Γερμανίας για να αποφευχθεί το δυσοίωνο σενάριο της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Εκτός από το μέτωπο με τους εταίρους και δανειστές, ο κ. Βενιζέλος έχει να διαχειριστεί και τα εσωτερικά, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο κυβερνητικό μέτωπο απ' όπου αναμένει στήριξη για να χειριστεί τις δύσκολες συνομιλίες.
Η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν εφ' όλης της ύλης. Οι δύο άνδρες παρέμειναν στις θέσεις τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του διαδόχου του τον Μάρτιο και ο υπουργός Οικονομικών στη θέση πως δε μπορεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λόγω των υποχρεώσεών του στην κυβέρνηση.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "τα ψέματα τελείωσαν". Την εβδομάδα που ξεκινά έρχεται η τρόικα και μπαίνει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. "Χρειάζομαι τη στήριξη από Κοινοβουλευτική Ομάδα και υπουργούς" τόνισε ο κ. Βενιζέλος. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=171329]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |