ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Συνέδριο για το παρόν και το μέλλον της Υπερηχογραφίας /

Συνέδριο για το παρόν και το μέλλον της Υπερηχογραφίας



Σύγχρονες τεχνικές προστίθενται συνεχώς στο οπλοστάσιο της Υπερηχογραφίας προσφέροντας στους ασθενείς νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες. Πλέον ενδεικτική είναι η ShearWave Ελαστογραφία, εξελιγμένη τεχνική της Ελαστογραφίας που επιτρέπει την μέτρηση της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών.


«Πρόκειται για μία τεχνική η οποία υποκαθιστά τη βιοψία με βελόνα, ιδιαίτερα στα όργανα στα οποία η προσπέλαση είναι τραυματική και δύσκολη. Η Υπερηχογραφία και η Ελαστογραφία φθάνουν κοντά στην ιστολογική διάγνωση όχι μόνο στα επιφανειακά όργανα (θυρεοειδής, λεμφαδένες, μαστός, όρχεις) αλλά και στα εν τω βάθει όργανα (ήπαρ, πάγκρεας, νεφρός, προστάτης, μήτρα, ωοθήκες)» εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και τη Βιολογία, ιατρός κ. Παύλος Σ. Ζουμπούλης MD, PhD. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ειδικό, «στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης η Υπερηχογραφία έχει κομβικό ρόλο γιατί αντιπροσωπεύει μία από τις τεχνολογίες που μπορούν να αποδίδουν σημαντικό διαγνωστικό όφελος με μικρό κόστος».


Το παρόν και το μέλλον της Υπερηχογραφίας θα εξετασθούν στο διήμερο συνέδριο - EUROSON SCHOOL- που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και τη Βιολογία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Ιανουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα.


Η συγκεκριμένη απεικονιστική τεχνική επεκτείνεται σε ανατομικά πεδία, όπως στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία, τη Ρευματολογία, τη Γναθοχειρουργική και την Ορθοδοντική καθώς και στις Επεμβατικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις. Επιπλέον, η Stress Echo Υπερηχοκαρδιογραφία έρχεται να προσθέσει χρήσιμα στοιχεία για την αιμάτωση του μυοκαρδίου προτείνοντας ήπια εναλλακτική αξιολόγηση περισσότερο αξιόπιστη από το κλασσικό Test κοπώσεως και την εξέταση του μυοκαρδίου με γ-κάμερα. Η Ελαστογραφία προσθέτει στοιχεία που προσδιορίζουν την ελαστικότητα και την σκληρότητα του μυοκαρδίου.


Το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς έχει αναρτηθεί στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Υπερηχογραφίας (www.hsumb.gr ). ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/life-style/health-and-life/article/?aid=171481]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |