ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Στάση αναμονής μετά την υποβάθμιση της SκαιP /

Στάση αναμονής μετά την υποβάθμιση της SκαιP



Πρώτο δείγμα μάλλον θετικό από τις αγορές στην Ευρώπη στον απόηχο των δραματικών υποβαθμίσεων σχεδόν της μισής Ευρωζώνης από την S&P το βράδυ της Παρασκευής.


Οι μετοχικές αγορές σε Παρίσι, Λονδίνο και Μαδρίτη ξεκίνησαν μεν μουδιασμένα αλλά συνεχίζουν με ελάχιστες απώλειες, Φρανκφούρτη και Μιλάνο πέρασαν και σε θετικό έδαφος, ενώ μικτή πλην … ψύχραιμη είναι και η εικόνα σε επίπεδο αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων.


Συγκεκριμένα και πάντως πριν ολοκληρωθεί η γαλλική δημοπρασία εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα επιτόκια στην Ευρωζώνη διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.


Αναλυτικότερα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,77% και του 5ετούς στο 5,86%, τα 10ετή ισπανικά ομόλογα δίνουν απόδοση 5,34% και τα 5ετή 4,24%, αλλά μένει να αποδειχθεί και στην πράξη η πληροφορία πως και σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει τις αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων!


Το γαλλικό 10ετές δίνει απόδοση 3,13% με το 5ετές στο 1,95%, κάτι που κρίνεται προφανέστατα θετικό δεδομένου του σοκ της υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας που πάντως φαίνεται πως είχε προαποτιμηθεί από τις αγορές.


Από τις υπόλοιπες χώρες που δέχθηκαν το «πλήγμα» της S&P τα πορτογαλικά 10ετή ομόλογα κινούνται σε επίπεδα … χρεοκοπίας, στο 12,56%, ενώ αντιθέτως σταθερά μένουν τα αυστριακά, στο 3,23%.


Το ευρώ τέλος ενισχύεται κατά τι στα 1,2663 έναντι του δολαρίου.




Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης της Αθήνας πέφτει πάνω από το 1,5% και κινείται στις 635,01 μονάδες.


Διαβάστε περισσότερα εδώ ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=171459]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |