ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Κατάληψη των Μετεώρων από την ΕΜΑΚ /

Κατάληψη των Μετεώρων από την ΕΜΑΚ



Πανελλήνια εκπαίδευση πυροσβεστών των ΕΜΑΚ διαφόρων περιοχών της χώρας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ν. Λάρισας και στον Ν. Τρικάλων, με συμμετοχή 40 πυροσβεστών, ειδικευμένων στην αναρρίχηση - ορειβασία.

Η εκπαίδευση έγινε μαζί με την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, που διαθέτει την καλύτερη ορειβατική ομάδα, μετά από αυτή της Αθήνας, με στελέχη εκπαιδευμένα, με εξειδίκευση στις αναρριχήσεις και κάτοχοι σχετικών πτυχίων. Κατά μία συγκυρία όμως, αυτή την ΕΜΑΚ, κάποιοι στο Πυροσβεστικό Σώμα προσπαθούν να την καταργήσουν και μάλλον αυτό θα αποτραπεί από τις αντιδράσεις που κλιμακώνονται και είναι έντονες.
Την πρώτη ημέρα, τη Δευτέρα η εκπαίδευση έγινε στο πεδίο αναρρίχησης στο Γεντίκι, την επόμενη στο σπήλαιο στο Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας, όπου έγινε κατάβαση με σχοινιά, την Τετάρτη στα πεδία αναρρίχησης των Μετεώρων και την Πέμπτη η ομάδα της ΕΜΑΚ από την Κρήτη μετέβη στο Περτούλι Τρικάλων.

Στις αναρριχήσεις στα Μετέωρα, έγινε μεταφορά τραυματία με φορείο και γενικά σε όλες τις εκπαιδεύσεις, κυρίως δόθηκε έμφαση στη μεταφορά τραυματιών, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Link:[http://e-volos.gr/el/topika_1/akatalicia_ton_meteoron_apo_tin_emak.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |